2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Ma kiderül, hogy Kaneék, vagy Modricék jutnak döntőbe

Hír TV

2018. július 11., szerda 11:44, frissítve: szerda 12:59

Ma este kiderül, hogy Anglia vagy Horvátország lesz-e a francia csapat ellenfele a vasárnapi döntőben az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.

A Horvátok Dánia és Oroszország ellen is tizenegyespárbaj után jutottak tovább, így az extra terhelés miatt több játékos is kisebb sérüléssel bajlódik. A kapus Daniel Subasic és a hátvéd Vrsaljko játéka kérdéses. Előbbit Lovre Kalinic, utóbbit Vedran Corluka pótolhatja. Az együttes erőnléti állapotáról Zlatko Delic szövetségi kapitánya is beszélt.

„Öt nehéz meccsünk volt eddig, érződik némi fáradtság a játékosokon, de ez nem lehet kifogás. Luka Modric pályafutása legszebb napjait éli, de egységes csapatként értük el az eredményeinket. Az a fontos, hogy élvezzük az elődöntőt, játszunk jól és érjünk el jó eredményt” – mondta.

Az angolok 28 év után jutottak el ismét az elődöntőig. Két évvel ezelőtt kevesen gondolták volna, hogy idáig jutnak, hiszen akkor az Eb-nyolcaddöntőben Izland ellen estek ki, azóta viszont Gareth Southgate csapata sokat fejlődött. Az angolok most a világbajnoki címre hajtanak.

„A vb-történet legnagyobb különbségű angol győzelmét arattuk Panama ellen, aztán először nyertünk világbajnoki büntetőpárbajt, 12 év után először nyertünk győztünk kieséses mérkőzésen nagy tornán, és szeretnénk, ha tovább írnánk a sporttörténelmet” – mondta a szövetségi kapitány.

A két csapat idei vb-statisztikája gólokban gazdag meccset vetíthet előre, az eddigi öt mérkőzésükön Horvátország 10, míg Anglia pedig 11 gólt szerzett.

(Kezdőkép: twitter.com/belNSOCCER)

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!