2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Légi és autós parádé a Nagy Futamon

2015. május 1., péntek 20:53, frissítve: péntek 21:01

A budapesti Várkert Bazár előtt égették a gumikat a Formula–1-es versenyzők. David Coulthard és a Ferrari világbajnok pilótája, Kimi Raikkönen is autóba ült. Tízezrek nézték a légi bemutatókat is.

Repülős és helikopteres parádéval kezdődött a Duna felett a 3. Nagy Futam Budapesten. Előtte az ejtőernyősöket, valamint Besenyei Péter és Veres Zoltán műrepülő világ-, illetve Európa-bajnok pilóták bemutatóját nézhették meg az érdeklődők.

A szervezők idén is igazi világsztárokat hoztak Budapestre: a korábbi Forma–1-es pilóta, David Coulthard mellett a jelenlegi mezőnyből az orosz Danyiil Kvyat, valamint a Ferrari világbajnoka, Kimi Raikkönen is szórakoztatta a közönséget. „Csak ma reggel érkeztem, így sokat még nem láttam a rendezvényből. De más országokban már tapasztaltam ezeknek az utcai versenyeknek a hangulatát, és azt gondolom, jó az, hogy ilyen közel tudjuk hozni az emberekhez a különböző versenyautókat. Mi is szívesen jövünk ilyen rendezvényekre, Budapestre pedig egyébként is mindig szívesen jövök a rajongók miatt” – mondta a Ferrari világbajnok pilótája.

A délutáni program már az alsó rakpart aszfaltján, valamint a Lánchídon és a Várkert Bazár előtt zajlott. Raikkönen Ferrarija és a két Red Bull után a WTCC magyar versenyzője, Michelisz Norbert is megtett néhány kört – bemelegítve ezzel a hétvégi hungaroringi versenyre, ahol a hazai közönség idén is sokat vár tőle. „Van nyomás azért, meg hazudnék, ha azt mondanám, hogy ez olyan versenyhétvége, mint minden más. Ugyanakkor ez sokkal elviselhetőbb nyomás, mint 2011-ben volt. Szerintem azért, mert megvan már a rutin, tudom, hogy milyen érzés hazai közönség előtt versenyezni, és nem ér meglepetésként majd, ha – remélhetőleg – sokan kijönnek szombaton és vasárnap, ami egy óriási dolog. És remélem, hogy ez a rutin segít majd, hogy idén is legalább a dobogós helyért harcoljak majd” – fogalmazott a magyar autóversenyző.

A közönség a Forma–1-es és a túraautók mellett testközelből láthatta a kamion-Európa-bajnok Kiss Norbertet, valamint a terepralis Szalay Balázst és a gyorsaságimotoros-világbajnokság 125 köbcentis géposztályában világbajnok Talmácsi Gábort is.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!