2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 03:00

Kovács Ágnes és Csik Ferenc is a hírességek csarnokában

Hír TV

2017. december 19., kedd 22:52, frissítve: szerda 09:25

Kovács Ágnest, Kovácshegyi Ferencet, Török Lászlót, Csik Ferencet és Novák Évát választották be a Magyar Úszó Hírességek Csarnokába az úszószövetség 110 éves fennállása alkalmából rendezett ünnepségen. A magyar úszók idén is jól teljesítettek: 65 érmet szereztek a világ- és Európa-bajnokságokon.

„Csak idén a vb-ken és az Eb-ken 28 arany-, 25 ezüst és 12 bronzérmet szereztek” – sorolta a magyar úszósport idei termését Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke a szervezet száztíz éves fennállása alkalmából rendezett ünnepségen. A hazai úszók mögött idén is eseménydús év van: budapesti világbajnokság, rövidpályás Eb Koppenhágában, valamint ifjúsági Eb és vb. A magyar érmek most sem maradtak el.

„Az 1970-es barcelonai Eb-től kezdve összesen két olyan világesemény volt, ahol nem nyertünk érmet, abból az egyiken nem nyerhettünk, mert a ’84-es olimpián nem vettünk részt és a ’76-es montréali olimpia volt még, ahonnan érem nélkül jöttünk haza. Arra számítok, hogy az elmúlt időszak átlagos eredményességét meg fogjuk tartani, vagy valamennyire felülmúljuk”  – jelentette ki az eseményen az úszóválogatott szövetségi kapitánya, Sós Csaba.

Milák Kristóf idén robbant be a nagyok közé. A tizenhét éves úszó meglepetésre ezüstérmet szerzett 100 méter pillangón a hazai világbajnokságon, az indianapolisi ifi-vb-n négyszer állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

„A vb-ezüstérem, az az élmény, amit ott kaptam, azok a tapasztalatok felejthetetlenek. Úgy gondolom, hogy ha bárhol máshol lett volna az a világbajnokság, szerintem nem szerepeltem volna jobban” – összegzett a sportoló.

Kozma Dominik történelmi bronzérmet szerzett a 4×100-as férfigyorsváltó tagjaként a budapesti vb-n. A múlt héten véget ért rövidpályás Eb azonban nem sikerül jól neki, ennek ellenére elégedetten tekint vissza az esztendőre.

„Az egész évet hogyha értékelnem kellene, akkor a vb felé billenne a mérleg elég erősen, és nagyon örülök, hogy így sikerült. Úgy helyen vagyok a BVSC-ben, új csapattal, új edzéstervvel dolgozunk, és úgy látom, és ez az év ezt igazolta, beérni látszik minden. Úgyhogy az út megvan, haladunk tovább rajta, és jövőre még nagyobbat robbantunk, reméljük” – mondta Kozma.

Az elnyűhetetlen Cseh László tizenöt éve szállítja az érmeket. A budapesti vb-n ezüstérmet szerzett 200 méter pillangón, a koppenhágai kontinenstorna azonban nem sikerült jól.

„Még mindig nagyon szeretem az úszást. És az olyan versenyek után, ahol nem sikerült túl jól az úszás, és úgy jövök ki a medencéből, hogy el se fáradtam, és ki se úsztam magam, azt érzem, hogy mennem kell tovább, mert ez még nem a csúcs, és nincs itt a vége”– árulta el az olimpiai ezüstérmes úszó.

Az ünnepségen Kovács Ágnest, Kovácshegyi Ferencet, Török Lászlót, valamint posztumusz Csik Ferencet és Novák Évát választották be a Magyar Úszó Hírességek Csarnokába.

2017 legeredményesebb úszója, Hosszú Katinka nem vett részt az ünnepségen, mivel Svájcban versenyez.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!