2023. 11. 30. Csütörtök András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Kocsis Máté lett a kézilabda-szövetség elnöke

,

2015. április 18., szombat 07:00, frissítve: szombat 10:16

Kocsis Máté lett a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke. A Fidesz kommunikációs igazgatója – aki egyben Józsefváros polgármestere is – egyhangú szavazással, két tartózkodás mellett, ellenszavazat nélkül kapott bizalmat a küldöttektől. A korábbi klasszis játékos, Farkas Ágnes viszont nem kapott elegendő támogatást, így fel sem került a jelöltlistára. Az új elnök a szakmai előrelépés mellett az infrastruktúra fejlesztését, szélesebb utánpótlásbázis kiépítését, valamint a sportág további népszerűsítését említette legfőbb céljai között.

Családi okok miatt nem indult újra a Magyar Kézilabda Szövetség elnöki posztjáért Vetési Iván, aki 2011 óta látta el a feladatot. A szervezet leköszönő elnöke szerint a tervezett munka nagy részét elvégezték. „Azt gondolom, hogy a gazdasági stabilitás, az eredmények – akár a pályán, akár a sportdiplomáciában, akár a nemzetközi vonalon –, azok megvoltak. Kicsi hiányérzetem van az alapbázis szélesítésével, illetve a kézilabdában rejlő marketingértékek jobb kihasználásával kapcsolatban, úgyhogy azt gondolom, hogy ezek lesznek majd azok a feladatok, amiket az új elnökség tökélyre tud emelni. Úgyhogy azt szoktam mondani, hogy a jó dolgokat tovább kell vinni, a rosszakat meg ki kell javítani. Ez hárul az új elnökségre” – mondta Vetési István.

Az új elnökség pedig Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója vezetésével folytathatja a munkát – miután a küldöttek bizalmat szavaztak a VIII. kerületi polgármesternek.

Az elnöki címre szintén pályázó, korábbi 206-szoros válogatott klasszis, Farkas Ágnes viszont nem kapott elegendő támogatást, így fel sem került a jelöltlistára. „Én amellett az elnökség mellett korteskedtem, amellett az emberek mellett korteskedtem és álltam ki, akik az eddigi munkát csinálták az elmúlt egy évben a szövetségben. Továbbra is azt mondom, hogy nem biztos, hogy jó, hogy ezeket az embereket félreállítottuk. A beszámolókat lehetett hallani, egyértelműen pozitív szaldós volt minden, úgyhogy nem hiszem, hogy ekkora érvágásra szüksége van most a kézilabda-társadalomnak” – véli Farkas Ágnes.

A régiek közül Radulovics Bojana és Oláh Sándor tagjai az új elnökségnek. Mellettük Pálinger Katalin és Marosi László alelnökként, Mocsai Lajos tiszteletbeli elnökként dolgozik majd. Az elnökségi tagok közül Bardóczy Gábor a tao-pénzekért, Tállay András a sportegészségügyért, Győrfi János a sporttudományért és az innovációért felel majd, de tagja az elnökségnek Szabó László Zsolt, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap vezérigazgatója is.

„Reményeim szerint azért lesz jó ez az elnökség, mert a kézilabdaszakma nagyon nagy túlsúlyban van benne. De van egy-két olyan szereplője, aki máshonnan is tud lobbierőt, kapcsolatot, bármiféle támogatottságot behozni, hozzá tud tenni, akkor szerintem az működhet jól. Tehát nem probléma ez. Érzem én is, hogy eggyel több politikus van ebben az elnökségben, mint amire igény volna, de hogyha engem kértek fel erre, akkor én tisztelettel elfogadtam, ha megkaptam a bizalmat hozzá, akkor pláne, és igyekszem a legjobb munkát végezni” – mondta az új elnök.

Az új elnök és az elnökségi tagok megválasztása után a kézilabda -szövetség Török Bódog-életműdíjjal ismerte el Laurencz László korábbi női szövetségi kapitány munkáját.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!