2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Állami áruház

Következik:

Poltikai hobbista 21:10

Keresik a tehetségeket

2015. február 7., szombat 16:07, frissítve: szombat 19:06

Második évét kezdte meg a Magyar Úszó Szövetség tehetségkutató programja, amelynek célja, hogy támogassák a jövő úszóbajnokjelöltjeit. A legtehetségesebb fiatalok már a 2016-os ifjúsági Eb-n, és a 2017-es junior-világbajnokságon is ott lehetnek. A jövő bajnokai program nyolc régióban zajlik, idei első állomása Hódmezővásárhely volt.

100, 200 és 400 méteres versenyszámokban mérték össze tudásukat a Dél-alföldi régió tehetséges fiatal úszói Hódmezővásárhelyen. A 2002 és 2004 között született gyerekek a régiós felmérő versenyen bizonyíthatják, hogy helyük van a legjobbak között. Innen kerülhetnek ki az ifjúsági Eb résztvevői is.

„Szeretném felhívni mindenkinek a figyelmét ennek a jelentőségére, ugyanis ez az első olyan pont, amikor már az oroszlánkörmét megmutatja a versenyző. Azt gondoljuk, hogy aki az ifi-Európa-bajnokságon jól szerepel, az a későbbiekben, a felnőtteknél is is bizalommal tekinthet a jövő felé” – mondta Hargitay András, a Magyar Úszó Szövetség utánpótlás-kapitánya.

Kiss László szerint az igazolt versenyzők jelenlegi négy-ötezres száma tovább fog növekedni, és a programnak köszönhetően fellendül a vidék úszósportja is. „Örömmel tudom jelenteni azt is, hogy A jövő bajnokai és a Tanuljon meg úszni minden gyerek programban körülbelül 2500-3000 új versenyző, illetve új úszó gyereket tudtunk magunkénak. Hollandiát mindig példaként emlegetem: kisebb területű ország, és ott százezer úszó van” – fogalmazott Magyar Úszó Szövetség szövetségi kapitánya.

A korábbi olimpiai bajnok Czene Attila bízik abban, hogy a programnak köszönhetően újabb olimpiai bajnokokat adhat Magyarország a világnak. „A jövő bajnokai program arról szól, hogy egy kicsit azt az érát idézi vissza, amikor Szécsi Tamás a vidéki edzőkkel karöltve körbejárta a vidéket, így talált rám is többek között. Így lesznek majd új Czenék, új Darnyik, ha ezeket a tehetségeket újra felkutatja a Magyar Úszó Szövetség. A program ehhez ad nagyon nagy segítséget” – fogalmazott az olimpiai bajnok úszó.

A 2016-os ifjúsági Eb rendezési jogát elnyerő a hódmezővásárhelyi uszodát ebben az évben tovább bővítik. Megépül egy 33×25 méteres új bemelegítő medence és egy 500 férőhelyes mobil lelátó is.


Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!