2024. 05. 13. Hétfő Szervác, Imola napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:05

Kajak-kenu: sporttörténelmi verseny Győrben

2015. február 16., hétfő 17:32, frissítve: hétfő 17:32

Sporttörténelmi kajak-kenu verseny helyszíne lesz szeptemberben Győr. A Rába-parti város harmadszor ad otthont a szakág maratoni világbajnokságának, amire korábban nem volt példa.

A szervezők szerint a viadal a főpróbája lesz a 2017-es győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválnak. A magyar maratoni kajak-kenu válogatott a legutóbbi, oklahomai világbajnokságon 10 aranyérmet szerzett, a szakmai stáb célja, hogy a hazai versenyen még több magyar győztesnek tapsoljon a közönség. A világbajnokságra 40 országból érkeznek sportolók. A kajak-kenu verseny televíziós közvetítéseit a világon először drónra szerelt kamerák segítik.

„Nagyon szeretnénk, ha ez a győri világbajnokság egy-két területen megint példát adna. A síkvízi világbajnokságaink, 2006 és 2011 kapcsán olyan televíziós közvetítést, olyan médiahátteret tudtunk biztosítani, ami a londoni olimpián egy az egyben volt átvéve, és ténylegesen tetten érhető nyomokat hagyott. Most azt szeretnénk, ha ez a maratoni kajak-kenu világbajnokság hasonló lenne. Egy egészen különleges televíziós közvetítést szeretnénk biztosítani” – nyilatkozta Baráth Etele, az Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!