2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Magyar retró 1.

Következik:

Híradó 12:00

Ismét Csányit választották

2015. április 3., péntek 11:18, frissítve: péntek 11:25

Egyhangúlag választotta újra elnökké Csányi Sándort a Magyar Labdarúgó Szövetség közgyűlése Telkiben – az MLSZ első emberének nem volt kihívója. Az elnökségbe Tarsoly Csaba, Vizi E. Szilveszter és Kovács Árpád helyére Nyilasi Tibor, Garancsi István és Török Gábor került be.

A 76-ból 61 küldött jelent meg Telkiben a Magyar Labdarúgó Szövetség közgyűlésén. Csányi Sándor egyedüli jelölt volt az elnöki tisztségre. A Quaestor-vezér Tarsoly Csaba helyét a Videoton-tulajdonos Garancsi István vette át az elnökségben. Vizi E. Szilveszter volt MTA-elnök és Kovács Árpád korábbi számvevőszéki elnök helyett pedig Török Gábor politológus, illetve Nyilasi Tibor került be az elnökségbe.

A régi-új elnök eredménynek tartja a stadionépítéseket, az edzőképzés megújítását és azt is, hogy több lett az igazolt labdarúgó. Szólt a nézőszám csökkenéséről is. „Ezt mindenki csak feltételezi, hogy a szurkolói kártyák miatt csökkent a nézők száma. Én nem gondolom, hogy ez így lenne, de ahhoz képest, ahány néző megjelent a stadionokban és ahány kártyát kiváltottak, még jelentős növekedésre van lehetőség. Itt nyilván a tévéközvetítések száma, a mérkőzések színvonala, az időjárás, a stadionok kényelme, sok minden befolyásolja azt, hogy kijönnek-e a családok a mérkőzésekre. Én bízom benne, hogy ez a tendencia meg fog fordulni. Ez a kártya sajnos úgy került be a közvélemény tudatába, hogy ez egy biztonsági eszköz. Kétségtelenül az is, de elsősorban egy kényelmi eszköz” – fogalmazott a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke.

Dárdai Pál szövetségi kapitány jövője továbbra is kérdéses. „November 30-ig érvényes szerződésünk van. Van olyan pontja a szerződésnek, ami alapján a Hertha kezdeményezheti a változást, de egyoldalúan erre nincs lehetősége – legalábbis a jogászok így értékelik. Természetesen ha kijutunk az Európa-bajnokságra, akkor szeretnénk, ha november 30-a után is Dárdai Pál vezetné a magyar válogatottat és ő vinné ki az Európa-bajnokságra. De ez a döntés már nem a mi kezünkben van” – nyilatkozta Csányi Sándor.

Az elnök beszélt arról is: megpróbálják előírni, hogy egy meccsen hány idegenlégiós léphet pályára.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!