2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:05

Indul a Forma–1: jobb rajtban reménykedik Hamilton

2015. március 12., csütörtök 22:04, frissítve: szombat 15:37

Tíz csapat 20 autója indul a hétvégi Forma–1-es ausztrál szezonnyitó nagydíjon. A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton jobb rajtban reménykedik, mint tavaly. Sebastian Vettel a Ferrarit vezetné vissza a legjobbak közé.

Ausztrál foci, főzőcskézés, autogramosztás. Kezdődik a 2015-ös Forma–1-es világbajnoki szezon. A versenyhétvége a szokásos szponzori és médiaeseményekkel indult Melbourne-ben. A világbajnok Mercedes-istálló a tavalyi pilótapárossal vág neki a szezonnak. Nico Rosberg az előző évet ausztrál győzelemmel kezdte. „Fantasztikus ide visszatérni, imádok itt versenyezni, köszönöm a támogatást! Remélem, a hétvégén a futam alatt is mellettünk álltok. Természetesen nagyon jó emlékeim vannak a tavalyi évről, szeretném megismételni. Idén is nagyon jó autónk van, így lehetséges, hogy sikerülni fog” – mondta a Forma–1-es versenyző.


A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton egy éve a pole pozícióból rajtolt, de műszaki probléma miatt feladta a versenyt. „Nagyszerű érzés itt lenni. Az időjárás remek, izgatottan várom a versenyt. Tavaly nem fejeztem be a futamot, ezért izgatottan jöttem ide, de remélem idén sikerül megcsinálni” – fogalmazott a világbajnoki címvédő Forma–1-es versenyző.

Hamilton a hivatalos sajtótájékoztatón azzal szembesült, hogy a jelenlévők között ő a legöregebb. „Még csak most jöttem rá, hogy én vagyok itt a legidősebb. Ez az első ilyen alkalom.”

A Red Bull-lal négy világbajnoki címet szerző Sebastian Vettel idén Ferrari-színekben versenyez. „Hatalmas történelme van ennek a csapatnak és nagy megtiszteltetés, hogy én is a részese lehetek. Nagyon boldog vagyok, alig várom, hogy kocsiba üljek és elkezdődjön a versenyzés a csapattal. De tudjuk,hogy nagyon keményen kell dolgoznunk, mert arra törekszünk, hogy magasra jussunk, hogy a Ferrari visszakerüljön újra a csúcsra” – szögezte le a világbajnok Forma–1-es versenyző.

Tíz csapat 20 autója indul a hétvégi ausztrál nagydíjon, de az még kérdés, hogy a Sauber milyen pilóta kettőssel vág neki a szezonnak, a holland van der Garde ugyanis beperelte a csapatot, mert szerinte érvényes szerződése van idénre, de az istálló a több szponzori pénzt hozó pilótákat támogatta. A bíróság a hollandnak adott igazat, akinek viszont hiányzik az induláshoz szükséges szuperlicence, így még mindig kérdés, ki állhat rajthoz.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!