2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Holtverseny az első helyen, újabb két norvég arany

Hír TV

2018. február 19., hétfő 20:03, frissítve: hétfő 22:56

Újabb norvég aranyérmek születtek ma a phjongcshangi téli olimpián. A férfi bobosoknál holtverseny volt az első helyen, a női hokisoknál pedig Egyesült Államok–Kanada döntőt játszanak. A játékok mai napjának összefoglalója.

Havard Lorentzen bizonyult a leggyorsabbnak a gyorskorcsolyázók férfi 500 méteres versenyében a phjongcshangi téli olimpián. A norvég versenyző olimpiai rekorddal szerezte meg az aranyérmet. Meglepetésre holland korcsolyázó nem szerzett érmet, pedig 4 évvel ezelőtt a dobogó mindhárom fokára ők állhattak fel. A második a dél-koreai Csa Minkju, míg a harmadik a kínai Kao Ting-jü lett.

Az előzetes várakozásokat igazolva norvég aranyérem született a férfi síugrók csapatversenyében is. Ebben a számban először állhattak fel a dobogó legfelső fokára az északi ország versenyzői. A második helyen a németek végeztek, míg a bronzérmet a lengyelek szerezték meg.

A férfi kettes bobosok versenyében rendhagyó módon két aranyérmet is kiosztottak, miután a német és a kanadai páros századra azonos időt ért el a négy futam alapján. Ebben a számban legutóbb 20 éve a naganói olimpián volt holtverseny. Az ezüstérmet nem osztották ki, míg a bronz a lett kettősé lett.

A jégtánc kettősök versenyében a kanadai páros vezet a rövidprogram után. Őket a franciák követik, akik nemcsak nagyszerű teljesítményük miatt kerültek középpontba. A páros női tagjának, Gabriella Papadakisnak a szám közben elmozdult a ruhája, és kilátszódott a keble. A verseny kedden a kűrrel folytatódik.

A női hokisoknál Egyesült Államok–Kanada döntőt rendeznek. Az amerikaik a finn válogatottat győzték le az elődöntőben 5-0-ra, míg a címvédő kanadaiak az oroszokat, szintén 5-0-ra.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!