2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Henry repítheti a döntőbe Belgiumot

Hír TV

2018. július 10., kedd 12:41, frissítve: kedd 22:39

Mindkét csapat kispadján ül majd francia szakember az este 8-kor kezdődő Franciaország-Belgium elődöntőn az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon. A belgáknál ugyanis Roberto Martinez asszisztenseként a játékosként éppen a francia kapitánnyal közösen vb-t nyerő Thierry Henry foglal majd helyet.

 Ritka alkalom, hogy nem egy játékos, hanem a technikai személyzet egy tagja a fő témája egy vb-sajtótájékoztatónak. Most azonban a korábbi francia világ- és Európa-bajnok Thierry Henry körül forgott minden a francia-belga elődöntő előtt Szentpéterváron.

A gallok jelenlegi kapitánya, Didier Deschamps még játékosként együtt nyert meg minden fontos válogatott trófeát Henry-val, a francia sajtó pedig szinte kettejük párharcaként állítja be a keddi mérkőzést.

„Amikor csatlakozott Roberto Martinezhez asszisztensként tudta, hogy eljöhet ez a pillanat - őt kéne megkérdezniük, hogy érzi magát ezzel kapcsolatban. De személy szerint öröm lesz azért újra látni őt holnap” - nyilatkozta Deschamps a mérkőzés előtt.

Henry többször is azt nyilatkozta, hogy ő egyszerűen csak a stáb egyik tagja, nem ő a főnök - az természetesen továbbra is Roberto Martinez. A spanyol szakember is megkapta a furcsa helyzetre való kérdést, és elárulta, hogy mivel tudja segíteni a munkát a korábbi zseniális csatár.

„Ami eddig hiányzott, az a nemzetközi tapasztalat, a vb megnyerésének receptje, illetve annak a titka, hogyan lehet elérni a célt, amikor már ott van a szemed előtt. Thierry Henry ezt mind tudja és át tudja adni a nyugalmat ennek a generációnak, amely most épp az ismeretlenbe lép be - nekünk nincs ilyen tapasztalatunk, Thierry Henry hozza a keretbe ezt az elit gondolkodást” – jelentette ki a szövetségi kapitány.

Belgium világbajnokságon utoljára 1986-ban jutott a négy közé, míg Franciaország 1998-ban hazai pályán megnyerte a tornát - akkor a házi gólkirály éppen Thierry Henry volt. Bármi is legyen a kedd esti elődöntő eredménye, annyi bizonyos, hogy most nem fog egyszerre örvendezni Henry és Deschamps.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!