2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

A szabadság bolond körei 03:00

Helikoptert és betonakadályokat is bevetnek a Super Bowl idején

Hír TV

2018. február 1., csütörtök 20:18, frissítve: csütörtök 23:08

Fokozott biztonsági ellenőrzés lesz az amerikaifutball nagydöntőjének idején. A Super Bowl a világ egyik legnagyobb sporteseményének számít. A finálét a címvédő New England Patriots és a Philadelphia Eagles játssza.

Lezajlott az idei Super Bowl főpróbája, a Puppy Bowlon kölyökkutyák játszották a meccset. A pályán elhelyezett különböző játékokat kellett az ebeknek célba juttatniuk. A műsorban szereplő kiskutyákat örökbe is lehet fogadni.

Közben a főszereplők gőzerővel készülnek a nagydöntőre. A Philadelphia Eagles története harmadik fináléjára és első Super Bowl-győzelmére készül, a címvédő New England Patriots tizedszer vesz részt döntőben, és hatodszor hódíthatja el a Vince Lombardi-trófeát. A Patriotsnál Rob Gronkowski könnyített edzésmunkát végzett, a csapat irányítója, Tom Brady kézsérülése szépen gyógyul, így minden bizonnyal pályára lép a döntőben.

Donald Trump amerikai elnök nem akar térdelő játékosokat látni a himnusz alatt. A sportolók a közelmúltban így tiltakoztak Trump „idegenellenessége” és a rendőrök erőszakos fellépése ellen. Amerika első embere korábban szankciókat követelt a térdelő játékosok ellen, ám az NFL vezetősége nem engedett a nyomásnak.

„Erőfeszítéseket tettünk annak érdekében, hogy minél jobban bevonjuk a játékosokat és a vezetőket a probléma megoldásába. A játékosok is abban érdekeltek, hogy jobbá tegyék a közösséget. Látták azokat a jogtalanságokat, amelyek a közelmúltban történtek, és ilyen formában fejezték ki támogatásukat” – mondta Roger Goodell, az NFL vezetője.

A Super Bowl a világ egyik legnagyobb sporteseménye, ezért kiemelt figyelmet fordítanak a biztonságra. Bombakereső kutyákat, helikoptereket is bevetnek, a stadion köré betonkerítést telepítenek, valamint megemelik a járőrök számát.

„Egységesek vagyunk, egy nyelvet beszélünk, együtt dolgoztunk és készültünk erre az eseményre. Mindenre fel vagyunk készülve, bármilyen akadály is jön szembe velünk. Reméljük, hogy ez csak a hideg időjárás lesz” – mondta Scott Gerlicher, a minneapolisi rendőrség vezetője.

Az 52. Super Bowlt magyar idő szerint hétfő hajnalban rendezik Minneapolisban.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!