2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Róma - Cinecitta magyarul

Következik:

Híradó 12:00

Háromból hármat nyert a Benedek-csapat

2015. február 15., vasárnap 19:35, frissítve: hétfő 09:05

Három győzelemmel zárta a budapesti Volvo-kupát a magyar férfi vízilabda-válogatott. A négycsapatos felkészülési torna zárónapján Benedek Tibor együttese két góllal, 9-7-re nyert Kanada ellen. A magyar csapat legjobbja a négygólos Erdélyi Balázs volt. A válogatott százszázalékos mérleggel végzett az élen.

Magyar góllal kezdődött a mérkőzés és az első negyed magyar vezetéssel is zárult. A folytatásban azonban megakadt a tornán addig hibátlanul működő gépezet, kimaradtak a helyzetek és a megítélt büntetők is. Az egész mérkőzést tekintve, ötből mindössze kettőt értékesített a csapat. Bár a félidőben még a hazaiaknál volt az előny, a harmadik negyed közepén ledolgozta kétgólos hátrányát Kanada és átvette a vezetést, amit küzdelmesen az utolsó felvonás közepéig tartott.

A világbajnok magyar csapat nem hagyta borulni a papírformát és a négy gólig jutó Erdélyi Balázs vezérletével végül 9-7-re megnyerte a találkozót. „Három mérkőzés, három győzelem, az utolsó elég nyögvenyelősre sikeredett. Tudtuk, hogy nehéz lesz felpörögni egy ilyen horvát meccs után, meg, ugye, korán is volt a mérkőzés, és nem is igazából sikerült az első három negyed, de az utolsó negyedet szerencsére sikerült jól lehozni és megfordítani a mérkőzést, tehát örülünk” – mondta Erdélyi.

A Volvo-kupán a védekezés erősítése volt a cél, ami a kapitány szerint sikerült. Ez a keret a tornán játszott együtt először, de Benedek Tibor szerint összhang volt a vízben. „Nagyon örülök, hogy ez így van, mert ez azt mutatja, hogy a rendszer, amiben dolgozunk, a szisztémák, a mozgások, azok tudatosultak mindenkiben és az  egy-egy játékos, aki először játszik – mint mondjuk most a Németh Tóni –, ő is gyorsan be tud ebbe illeszkedni, mert látja, hogy mit miért csinálunk. Azt gondolom, ez a két év egy folyamatos fejlődést jelent annak ellenére, hogy másodikak lettünk az EB-n, ennek ellenére azt mondom, folyamatosan fejlődünk és erősödünk” – értékelt Benedek Tibor szövetségi kapitány.


A válogatott százszázalékos mérleggel végzett az élen a tornán. Benedek Tibor együttese legközelebb kedden a Világligában Szlovákiával mérkőzik.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!