2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Hamilton behúzta Belgiumot is

2015. augusztus 23., vasárnap 18:44, frissítve: hétfő 07:11

Rajt–cél győzelem a Belga Nagydíjon: Lewis Hamilton, a Forma–1 világbajnoki címvédője elhúzott a pontversenyben csapattársától, Nico Rosbergtől.

Nico Hülkenberg kézmozdulata jelezte, a futam biztosan nem rajtol el elsőre, a Force India autója meghibásodott. A Magyar Nagydíjhoz hasonlóan Belgiumban is csak második nekifutásra indult el a verseny.

Hamilton nem hibázott az élen, a Mercedes pilótája elsőként húzott el, csapattársa, Rosberg viszont visszaesett, Perez és Ricciardo is megelőzte. A Williamsnél nem figyeltek a szerelők, amikor Bottas kiállt, a jobb hátsó kerék eltért a többi háromtól, amiért boxutca-áthajtásos büntetést kapott.

A 18. körben Grosjean megelőzte Ricciardót, amivel a Lotus versenyzője egy helyre volt a dobogótól. Ricciardo alatt nem sokkal később megállt a Red Bull, az ausztrál pilóta, aki tavaly nyert Spában, a futam feladására kényszerült.

De nem ő volt a legnagyobb vesztes, hanem Sebastian Vettel, aki egy jobb hátsó defekt miatt a harmadik helyről esett ki az utolsó előtti körben.

Lewis Hamilton rajt–cél győzelmet aratott, és 28 pontra növelte az előnyét a világbajnoki pontversenyben csapattársa, Nico Rosberg előtt, aki a gyenge kezdés után végül második helyen zárta a Belga Nagydíjat.

Vettel kiesésének köszönhetően Grosjeannak is jutott hely a dobogón. A világbajnoki sorozat két hét múlva az Olasz Nagydíjjal folytatódik.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!