2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar ráadás 00:05

Hajnalig tartott az ünneplés Párizsban

Hír TV

2018. július 16., hétfő 12:40, frissítve: hétfő 13:10

Hajnalig ünnepelték Párizsban a francia válogatott második világbajnoki címét - ahogy a Belgium elleni elődöntő után, a szurkolók most is összecsaptak a rendőrökkel. Didier Deschamps szerint csapata még fel sem fogta, hogy világbajnok lett, a horvát kapitány a büntető befújását kérte számon.

Saját vezetőedzőjük sajtótájékoztatójára rontottak be a mámorosan ünneplő francia labdarúgók, az immár edzőként is világbajnok Didier Deschamps azonban ezt egy cseppet sem bánta.

„Szerintem csak holnap fogjuk majd fel, mit is vittünk véghez, hogy mi vagyunk a világbajnokok. Egyelőre azt látom a játékosaimon, hogy még nem jutott el mindez a tudatukig, egyszerűen nem tudják még, milyen világbajnoknak lenni. Én két dolgot mondtam nekik az öltözőben: először is, hogy ők huszonhárman már örökké egy csapatként lesznek emlegetve, akármi is lesz ezután, ők már egy világbajnok csapat így együtt. Másodszor pedig azt, hogy mostantól minden megváltozik, semmi nem lesz ugyanolyan, mert már világbajnok futballisták” – fogalmazott a mester.

A horvátok még a lefújás után is a videobírózás után megítélt büntető jogosságát firtatták.

„Először is gratulálok a franciáknak a világbajnoki címhez. Mi is jól játszottunk, a szerencsétlen öngólig uraltuk a pályát, ki is tudtunk egyenlíteni, de aztán jött az a tizenegyes. Nem szeretném kommentálni a játékvezető döntését, de az a véleményem, hogy világbajnoki döntőn ilyen büntetőt nem fújunk be. Persze azért nem volt ez döntő tényező, csak az ember elgondolkodik: mi lett volna ha... Az biztos, hogy ez volt a legjobb meccsünk az egész vébén, és büszke is vagyok a játékosaimra, hogy döntőt játszhattunk” – mondta a horvát szakvezető, Zlatko Dalic.

Párizsban a szurkolók hajnalig ünnepeltek városszerte - kisebb zavargások is kitörtek, ám a rendőrség gyorsan helyreállította a rendet.

Zágrábban csak néhány percig szomorkodtak az elbukott döntő miatt - de inkább hősként ünneplik a játékosokat, akik ezüstöt szereztek a horvátoknak.

A horvátok az ezüstérem mellett másik díjjal is vigasztalódhattak: a torna legjobbjának járó díjat a csapatkapitány, Luka Modric vihette haza.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!