2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Sissi zsiráfjától a biodómig

Következik:

Híradó 12:00

Fradi–Újpest: a bojkott ellenére telt ház várható

,

2015. április 10., péntek 17:34, frissítve: vasárnap 11:40

Telt házat várnak a hétvégi, Újpest elleni rangadóra a Ferencváros labdarúgócsapatánál, annak ellenére hogy a zöld-fehér ultrák a beléptetés szigorítása miatt bojkottálják a mérkőzést. A Fradi-szurkolókhoz hasonlóan kihagyják a rangadót az újpesti drukkerek.

Az ősi rivális Újpest látogat a zöld-fehérekhez, a meccsre már csak alig több mint ezer jegy kapható. Lesznek azonban hiányzói a derbinek: Wintermantel Zsolt, Újpest fideszes polgármestere a szurkolói buszoztatás és a hosszadalmas beléptetési procedúra miatt idén – több egykori legendás Újpest-játékossal együtt – kihagyja a rangadót.

„Ez a törvény nagyon-nagyon rosszul van megtöltve tartalommal, nem szolgálja a békés, a meccsekre még a jelenlegi színvonal mellett is kilátogatni kívánó szurkolóknak az érdekeit. Én nem hiszem azt, hogy Újpest idősödő díszpolgárának ezt a közös buszos utaztatást kellene vállalnia azért, hogy megtekinthesse szeretett csapatának a vendégmérkőzését” – fogalmazott Wintermantel Zsolt Magyarország élőben című műsorunkban.

Várhatóan a Fradi-ultrák sem a helyszínen buzdítják majd kedvenceiket. A bojkottal szintén a szigorú beléptetés ellen tiltakoznak.

„Természetesen örülnék, ha bejönnének az ultrák, de csak akkor, ha alávetik magukat a beléptetési feltételeknek. Egyébként pedig most is tele lesz a stadion” – nyilatkozta Orosz Pál.

A Ferencváros ügyvezetője megvédte a szurkolók szerint csirkére hasonlító új Fradi-kabalafigurát is. „Ha megnézzük a Bundesligának a kabalaállatait, láthatjuk azt, hogy ezek a kabalafigurák nem állatok, rajzfilmfigura-szerűek. Az a feladatuk, hogy a gyerekekkel kommunikáljanak, jótékonysági rendezvényeken vegyenek részt, képesek legyenek interakcióra, adott esetben egy labdába bele tudjanak rúgni, ne adj Isten dekázzanak, vagy elmenjenek egy kórházba, hogy meglátogassanak gyerekeket. A Ferencvárosnak emellett lesz egy kabalaállata, egy élő sas, amely a Lazio mintájára a mérkőzések előtt körbe fog repülni a stadionban” – mondta az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója.

Böde Dániel abban bízik, hogy vasárnap ha az élő sas még nem is, a zöld-fehér játékosok szárnyalnak majd az Újpest ellen, és sikerül visszavágniuk az őszi 2–1-es vereségért. „Nagyon nehéz mérkőzésre számítok attól függetlenül, hogy az Újpest most nem nyert mérkőzéseket, mert nem játszott rosszul. A derbi mindig háromesélyes mérkőzés, de bízom benne, hogy itthon tudjuk tartani a három pontot” – nyilatkozta a támadó.

Az április nem csak a derbiről szól a Ferencvárosnál: a csapat a Magyar Rákellenes Ligához csatlakozva kitűzővel hívja fel a figyelmet a rendszeres szűrések fontosságára.

A kluboknak kell megoldani az utaztatást

Nem a Magyar Labdarúgó Szövetség, hanem a sporttörvény rendelkezik a kiemelt kockázatú labdarúgó-mérkőzéseken – így a hétvégi Ferencváros–Újpest derbin is a szurkolók utaztatásáról – mondta el a Hír TV-nek Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség szóvivője. Hozzátette: ebből adódóan nem is az MLSZ, hanem a klubok döntik el, hogy hogyan utaztatják ezeken a mérkőzéseken a drukkereket.

– Egészen pontosan a parlament által elfogadott sporttörvény rendelkezik arról, hogy kiemelt kockázatú mérkőzések esetében az utazó sportszervezet vagy annak biztonsági felelőse a sportesemény biztonságos lebonyolítása érdekében köteles megszervezni a szurkolók utaztatását. A klubok szervezésében zajlik a jegyértékesítés és az utazás szervezése is. Tehát ilyen szempontból az MLSZ-nek ezzel nincs dolga: a törvény így rendelkezik, és a klubok így szervezik az utazást. Egyébként a korábbi évek tapasztalatai azt mutatták, hogy a Ferencváros–Újpest mérkőzéseken rendszeresek voltak a rendbontások a városban és biztonsági szempontból a klubok egyeztetve a rendőrséggel hozták meg ezt a döntést a szurkolók utaztatásával kapcsolatban – közölte a szóvivő.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!