2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Folytatódik a vb: pályán a brazilok és a franciák is

Hír TV

2018. július 6., péntek 12:22, frissítve: péntek 13:13

Két nap szünet után a negyeddöntőkkel folytatódik ma az oroszországi labdarúgó-világbajnokság. Franciaország Uruguayjal, míg Brazília Belgiummal találkozik. A franciákat sokan a torna nagy esélyesének tartják, de csapatkapitányuk szerint egy pillanatra sem adhatnak le a koncentrációból. Az ötszörös világbajnok sztárját, Neymart színészkedései miatt sokat kritizálták, ám többen is megvédték a találkozó előtt, de olyan helyről is kapott védelmet, ahonnan talán nem is számított rá.

Újra pályán Edinson Cavani – egyelőre még csak az uruguayiak edzésén. A nap egyik fontos kérdése, hogy vajon láthatjuk-e mérkőzésen a nyolcaddöntőben megsérült csatárt. A képekből úgy tűnik, hogy jól mozog a PSG sztárja, de a végső döntést majd a mérkőzés előtt hozza meg Oscár Tabarez szövetségi kapitány.

„Edinson egy nagyon fontos játékos nekünk és eddig kiválóan játszott. A sérülését követően amint lehetséges volt, elkezdett dolgozni és most az álmaira és a reményeire koncentrál – mi is ezt tesszük” – mondta Tabarez.

A franciák csapatkapitánya nem akar az ellenféllel foglalkozni. Hugo Lloris szerint mivel ismerik az ellenfél erősségeit, képesek lesznek felkészülni és bejutni a legjobb négy közé.

„Oda kell figyelnünk a részletekre, főleg védekezésben. Nem szabad, hogy a 16-osunkhoz közel szabadrúgáshoz jussanak, vagy könnyű szögletet kapjanak, mert nagyon veszélyesek belőle. Ha pedig megvan a labda, gyorsnak és intenzívnek kell lennünk” – mondta a franciák kapusa.

A két válogatott világbajnokságon utoljára 8 éve, Dél-Afrikában találkozott, akkor még a csoportkörben. Az akkori 0-0-ás eredmény a franciák kiesését és Uruguay továbbjutását eredményezte.

Karneváli hangulat

Kiabálás, Karnevál Kazanyban – röviden így lehetne összefoglalni a brazil labdarúgó-válogatott érkezését az esti vb-negyeddöntő helyszínére. Noha a keret teljes létszámban szállt le a buszról, biztosan nem lép pályára összegyűlt sárga lapjai miatt Casemiro, illetve bokasérülés miatt Danilo. Visszakerül viszont a kezdőbe a szerbek ellen meccsen megsérült Marcelo, amivel a kapitány is elégedett.

„Nézzék meg a képeket, videókat róla! Örülök, hogy újra a csapatomban tudhatom és nem csak amiatt ahogyan cselez! A mozgásai a támadásból-védekezésbe váltásra és fordítva egyértelműen mutatják, hogy mekkora csapatember” – mondta Tite.

A belgák eddig a vb talán legszórakoztatóbb csapata – a csoportkörben a legtöbb, 9 gólt szerezték, a 16 között pedig 0-2-ről az utolsó percben fordítva jutottak a negyeddöntőbe. Roberto Martinez kapitány is úgy véli: mentálisan felkészültek.

„Amikor Brazíliával játszol a vb-negyeddöntőben, akkor nincs szükség extra motivációra. Tudjuk, hogy miért jöttünk és keményen dolgoztunk az elmúlt két évben ezért. Úgy érzem, készen állunk, magabiztosak vagyunk, ezt pusztán ki kell vinnünk a pályára” – mondta Martinez.

A színészkedései miatt rengeteget kritizált Neymart többen is megvédték az elmúlt napokban, de a mérkőzés előtti napon olyan helyről is érkezett támogatás, ahonnan talán senki sem várta. A belgák gólzsákja, Romelu Lukaku állt ki mellette.

„Számomra Neymar nem színész, mert a játékosok akik védekeznek ellene sokkal keményebben teszik. Ez azért van mert rendkívüli képességei vannak. Szerintem Neymar egy napon a világ legjobb játékosa lesz, és nagyon örülök, hogy ellene játszhatok” – mondta a támadó.

A két csapat 16 éve a Dél-Korea–Japán közös rendezésű vb-n találkozott utoljára. Akkor a brazilok simán nyertek és jutottak a 8 közé.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!