2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Félezer dzsúdós száll harcba az olimpiai kvalifikációért

2015. június 9., kedd 19:46, frissítve: kedd 20:02

Több mint 500 dzsúdóst várnak a hétvégi olimpiai kvalifikációs budapesti Grand Prix-versenyre. A Papp László Budapest Sportarénában öt olimpiai, tíz világ- és hatvan Európa-bajnok lép tatamira. A magyar csapat célja két érem és két pontszerző hely.

Készülnek a cselgáncsozók a hétvégi budapesti Grand Prix-versenyre, ahol már pontot szerezhetnek a riói olimpiai játékokra. A 81 kg alattiak súlycsoportjában versenyző Krizsán Szabolcs jó szereplésben bízik. „Igen jó erőben érzem magam, és bízom benne, hogy a hazai közönség előtt egy jó dzsúdóval jó formában érmet fogok nyerni” – nyilatkozta Krizsán Szabolcs cselgáncsozó.

Sikerben bízik a 100 kg feletti súlycsoportban tatamira lépő Bor Barna is, aki úgy érzi, már csak a finomítás van hátra a hétvégi versenyig. A londoni olimpián hetedik helyet szerző dzsúdós Rióban magasabbra teszi a lécet. „Jelen pillanatban az olimpiai kvalifikációban második vagyok, a világranglistán az ötödik. Mindenféleképpen szeretnék Londontól legalább két fokkal feljebb lépni, ami azt jelenti, hogy Londonban hetedik voltam, most mindenféleképpen érmes szeretnék lenni, azzal elégedett lennék” – mondta a cselgáncsozó.

A női versenyzők közül Karakas Hedvig nemcsak itthon szerepelne jól, az augusztusi asztanai vb-n is éremért küzdene. „Igazából nem tudom azt mondani, hogy az Eb-re tartogatom, inkább a vb-re szeretném. Most annyi verseny volt. Volt, ugye, a masters, gp-k, hogy nem tudom, hogy az Eb-re ez most mire lesz elég, de a lényeg, a vb-re szeretnék végre egy érmet” – hangsúlyozta Karakas Hedvig.

A tavaly világbajnoki ezüstérmet szerző Tóth Krisztián térdsérülése miatt a június végi Európa-bajnokságot is kihagyja. A riói ötkarikás játékokon valós szereplésről azonban nem tett le. „Úgy érzem, hogy nem fogja annyira befolyásolni, mint amennyire először gondoltam, még azért elég sok idő van az olimpiáig, hál’ istennek nem kellett műteni, azért a nyolc hónap kihagyással úgy érzem, hogy már lett volna probléma, de lehet azt mondani, akkor még jókor jött ez a sérülés” – mondta Tóth Krisztián.

A Papp László Budapest Sportarénában öt olimpiai, tíz világ- és hatvan Európa-bajnok – köztük Ungvári Miklós, Csernoviczki Éva és Joó Abigél – is tatamira lép a hét végén. A magyar válogatott 44 fővel – 26 férfi és 18 női versenyzővel – indul harcba.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!