2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Ez volt Ronaldo utolsó vb-je?

Hír TV

2018. július 1., vasárnap 13:27, frissítve: vasárnap 14:01

Világsztároktól búcsúzott az oroszországi futball-világbajnokság szombaton. Argentínával Lionel Messi, Portugáliával Cristiano Ronaldo távozott a nyolcaddöntők első két meccsén. A portugál szövetségi kapitány szerint ők szépen, míg az őket legyőző Uruguay játékosai eredményesen játszottak.

Argentína kétszer volt világbajnok, két olimpiai győzelme miatt azonban négyszer ismerték el a világ legjobbjainak. Az ötödikre még várni kell. Buenos Airesben gondterhelt arcok figyelték a fehér-égszínkékek Franciaország elleni meccsét az első kieséses körben. Volt ok az aggodalomra, végül 4-3-ra vesztettek Franciaország kékjei ellen. A szurkolók ugyanakkor egységesen támogatták csapatukat.

Lionel Messi mellett egy másik világsztár, Cristiano Ronaldo is korai búcsúra kényszerült az orosz vébétől. Portugália Uruguaytól kapott ki 2-1-re a 16 között. Az ő szurkolóik is csalódottan, de sportszerűen nyilatkoztak.

„Számítottunk rá, hogy nehéz meccs lesz, szomorúak vagyunk, de a futballünnep folytatódik. Portugália ma hozta a legjobb játékát. Vesztettünk, mert az ellenfél is nagyon erős volt, Uruguay nagyon jól játszott” - mondta ez a lisszaboni drukker.

„A futballban nincs erkölcsi győzelem. Én inkább győztem volna egy rosszabb játékkal, sokkal fontosabb lett volna Portugáliának, hogy továbbjussunk. Most ez így történt. Köszönöm a játékosaimnak, amit a második félidőben tettek, az az elvárás tekintetében nagyon jó volt. Mi játszani akartunk, ők meg gólt lőni” – jelentette ki Fernando Santos portugál szövetségi kapitány.

A csapatkapitány Cristiano Ronaldo sokak szerint utolsó világbajnokságán játszott, 33 évével ugyanis már nem biztos, hogy bevállal még egy négyéves felkészülést.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!