2020. december 6.,
vasárnap, Miklós napja

Észak-Korea további két olimpián is részt vesz

Hír TV

2018. március 31., szombat 15:13, frissítve: szombat 17:31

A 2020-as tokiói nyári, valamint a 2022-es pekingi téli olimpián is részt vesz Észak-Korea – jelentette be a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke. Thomas Bach Phenjanban találkozott Kim Dzsongun észak-koreai diktátorral.

Egy zászló alatt vonultak fel a két Korea versenyzői a februári téli olimpián. A kommunista Észak és a kapitalista Dél közös női jégkorong-válogatottat állított ki, amire korábban nem volt példa a játékok történetében.

A véreskezű észak-koreai diktátor a napokban nem hivatalos látogatást tett Pekingben, ahol Hszi Csin-ping kínai elnökkel találkozott, majd onnan hazatérve Phenjanban tárgyalt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökével. Thomas Bachhal abban maradtak, hogy Észak-Korea a 2020-as tokiói nyári és a 2022-es pekingi téli olimpián is részt vesz.

„A Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak az is missziói közé tartozik, hogy hidakat építsen. Ilyen hidat igyekszünk alkotni a két Korea között. A sport által hozzájárulhatunk, hogy a politikai tárgyalásokat is a helyes irányba tereljük. Remélem, hogy az olimpiai eszme békét hoz a koreai félszigetre” – mondta Thomas Bach.

Kim Dzsungun a közeljövőben Dél-Korea vezetőjével is asztalhoz ül, mielőtt találkozna Donald Trump amerikai elnökkel.