2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Elsődleges cél a kvótaszerzés, de lehetnek magasabb vágyaik

2015. augusztus 24., hétfő 15:34, frissítve: hétfő 20:56

Érmekért és legalább négy-öt riói kvótákért utazik a magyar birkózó-válogatott a szeptember 7-e és 12-e között megrendezésre kerülő Las Vegas-i olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokságra. A magyarok kötöttfogásban mind a nyolc, szabadfogásban hét, a nőknél pedig hat kategóriában lesznek érdekeltek.

Elégedett a felkészüléssel a  kötöttfogásúak szakágvezetője, nincs sérült, így  legalább olyan szereplést vár, mint tavaly Taskentben. „Mindenki tulajdonképpen azokat a feladatokat, amiket kitűztünk célul, alapozástól kezdve a nemzetközi edzőtáborokig, próbaversenyekig, mindenki jól teljesített, és én azt hiszem, hogy bizakodva várhatjuk a vb-t, és hát, abban bízom, hogy legalább úgy fogunk szerepelni, mint tavaly, hanem egy kicsit jobban” – nyilatkozta Struhács György, a Magyar Birkózó Szövetség szakágvezetője.

Címvédőként utazik Amerikába Bácsi Péter. A tavalyi vb-arany után idén is az éremszerzés lesz a célja Las Vegasban a 75 kg-osok versenyében: „Az elsődleges cél az, hogy megszerezzem a kvótát, de én azt gondolom, hogy ennél azért lehetnek magasabb vágyaim, ugye, világbajnokként megyek ki azért Las Vegasba, úgyhogy mindenképpen azért én érmet szeretnék, de az elsődleges az, hogy a kvótát megszerezzem” – mondta a világ- és Európa-bajnok birkózó.

Az olimpiai második Lőrincz Tamás tavaly bronzérmet ünnepelhetett a világbajnokságon a 66 kg-osok mezőnyében, Las Vegasban az elsődleges célja az olimpiai kvóta megszerzése lesz. „Elsődleges cél a kvótaszerzés. Szerintem mindenki azért megy a csapatból, én is, és ha az megvan, akkor utána jöhet bármi. De most a fő cél a szemem előtt, hogy meglegyen a riói kvóta” – jelentette ki Lőrincz Tamás.

A szövetség az olimpiai kvalifikációs időszak végére 6-9 riói indulóval számol, a kötöttfogástól 4-5, a szabadfogástól és a női szakágtól pedig egyaránt 1-2 kvóta megszerzését várják.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!