2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Elindult a legnépesebb olimpiai csapatunk

,

2016. július 30., szombat 16:43, frissítve: vasárnap 13:22

Elindult a legnépesebb olimpiai csapatunk Rióba. A sportolókat rengeteg szurkoló, családtag kísérte a SYMA-csarnok elé. Onnan indult a 73 sportoló és a 170 fős delegáció négy különbusszal, a Liszt Ferenc repülőtérre. Gépük magyar idő szerint vasárnap hajnali 1 órakor landol a 31. nyári olimpiai játékok helyszínén.

Szurkolók és családtagjaik búcsúztatták el a Rióba induló legnépesebb magyar olimpiai különítmény tagjait. 73 sportoló kelt útra, többek között sportlövők, evezősök, ökölvívók, valamint mindkét vízilabdacsapat. „Olimpiai bajnok szeretne lenni mindenki ebből a csapatból, és úgy érzem, hogy erre meg is van az esélyünk, hiszen, ha ezen a nyáron szimplán az eredményeket nézzük, megvertük a spanyolokat, Horvátországot, Montenegrót, a szerbeket is edzőmérkőzésen megvertük és hivatalos mérkőzésen Szerbiával csak egy góllal maradtunk alul. Azt gondolom, hogy ha jól játszunk, keveset hibázunk, akkor akárkit meg tudunk verni” – mondta Manhercz Krisztián, a magyar férfi vízilabda-válogatott játékosa.

A női csapatnak is a minél fényesebb érem megszerzése a cél. Gangl Edináék Európa-bajnokként utaznak Rióba. „Egy magyar vízilabdázó szerintem utazzon is ki minden világversenyre úgy, hogy éremért és aranyéremért utazik. Mi is szeretnénk, tudjuk, hogy ez nem könnyű dolog, szerencse is kell hozzá, mindennek klappolnia kell, de bármi lehetséges. Úgy gondolom, hogy egyik csapat sem verhetetlen és ennek fényében ugrunk a medencébe” – fogalmazott a magyar női vízilabda-válogatott játékosa.

Érmeket várnak úszóinktól is. Hosszú Katinkának, Gyurta Dánielnek valamint Cseh Lászlónak is jó esélye van az első hely megszerzésére. Utóbbi negyedik olimpiájára készül. „Én azért megyek ki Rióba, hogy a legjobb legyek és elsőként érintsem meg a falat, de hát az ellenfeleknek is lesz ehhez 1-2 szavuk. Én úgy érzem, hogy a felkészülés nagyon jól alakult. Még egy-két formába hozó nap hátra van, de azt gondolom, hogy nagy eséllyel jó formában lehetek, de ez majd a versenyen kiderül. Tényleg bizakodó vagyok, hiszen egész évben jól mentek mind az edzések, mind a versenyek” – jelentette ki Cseh László olimpiai ezüstérmes úszó.

Szintén éremben bízik a londoni játékokon a negyeddöntőig jutó Harcsa Zoltán. A középsúlyú ökölvívó szerint Rióban sem lesz könnyű ellenfél. „Én azt mondtam minden egyes nyilatkozatomban, hogy ha jobban teljesítek, mint a londoni olimpián, akkor én már elégedett leszek magammal. Hogyha bronzérmes leszek most a riói olimpián, akkor szerintem nálam boldogabb ember nem nagyon lesz a földön” – nyilatkozta az Európa-bajnoki bronzérmes ökölvívó.

A magyar csapat többi tagja fokozatosan csatlakozik majd a már Rióban tartózkodó versenyzőkhöz. Összesen pedig 160 magyar olimpikon vág neki a jövő hét pénteken kezdődő ötkarikás játékoknak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!