2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Dunai Regatta: a Harvardot nem tudták befogni

2015. április 25., szombat 21:52, frissítve: vasárnap 15:55

Immár harmadik alkalommal rendezték meg az egyetemek közötti nemzetközi evezős- és sárkányhajós-sportversenyt, a Dunai Regattát. A tizenkét hazai felsőoktatási intézményen kívül két amerikai csúcsegyetem csapata is vízre szállt.

Nagy volt az érdeklődés az idei Dunai Regattán. A sportrendezvényt Colleen Bell, az Egyesült Államok budapesti nagykövete nyitotta meg. „Szeretném megköszönni a meghívást az Antall József Központnak, különösen Antall Péter igazgató úrnak” – mondta a nagykövet.

A versenyen profikból álló evezősök és amatőr sárkányhajócsapatok mérték össze tudásukat. „Harmadik alkalommal vagyunk itt, első alkalommal az ELTE csapatának hajójában ültem, nem túl biztató volt, hiszen utolsó helyet értünk el. Most a TF-esekhez csatlakozom. Remélem, hogy jobb eredmény sikerül” – fogalmazott Simicskó István sportért felelős államtitkár. A csapata végül a harmadik helyen ért célba.

A sárkányhajók versenyét a győri Széchenyi István Egyetem nyerte a Nemzeti Közszolgálati Egyetem előtt. Az evezősöknél amerikai győzelem született: a Harvard lett az első, megelőzve a Széchenyi István Egyetemet, a szintén tengerentúli Princetoni Egyetem csapata harmadikként evezett be.

Az esemény idejére a vízi forgalmat leállították a Dunán, valamint a rakpartot is lezárták az autóforgalom elől.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!