2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Döntő szettben kapott ki Fucsovics

Hír TV

2018. április 15., vasárnap 20:56

Nagy csatában kapott ki Fucsovics Márton a monte-carlói salakpályás tenisztorna első fordulójában. A világranglistán 61. magyar játékos az első fordulóban a 48. helyen álló Danyiil Medvegyevvel csapott össze, akitől kikapott korábbi egyetlen találkozójukon két éve egy szlovéniai challenger-versenyen. Fucsovics önbizalmát ugyanakkor növelhette, hogy a tavaly szeptemberi Davis Kupa-osztályozón – párosban – már legyőzte orosz riválisát Budapesten, szintén salakon.

A meccs elején mindketten eljutottak bréklabdáig, aztán a kevesebbet rontó moszkvai teniszező 4:2-re elhúzott a hűvös, borús időben. A magyar DK-válogatott vezérének volt esélye visszabrékelni, de hamarosan 5:2 lett, majd Fucsovics egy remek fonákkal hárította ellenfele szettlabdáját. Medvegyev a játszmáért szervált, de váratlanul elvesztette az adogatását, innentől újra nyílt lett a csata, mely rövidítésbe torkollott. Ebben Fucsovics volt bátrabb és türelmesebb, így egy óra elteltével szettelőnybe került.

A folytatásban a 22 éves orosz 1:1-nél elvette Fucsovics szerváját, és egyre inkább ő volt jobb a hosszú labdamenetekben. Medvegyev ismét 5:2-re meglépett, majd be is húzta a szettet, így jöhetett a döntő játszma.

Fucsovics a szünetben gyógyszert kért az orvosi stábtól, de továbbra is remekül tartotta magát, és labdája volt az 5:3-hoz is. Az orosz azonban tartotta az adogatását, mint ahogy akkor is, amikor a magyar teniszező 5:4-nél már csak két pontra volt a győzelemtől. A hajrában aztán a frissebben mozgó Medvegyev koncentráltan játszott, egy kettős hiba révén elvette Fucsovics adogatását, majd kiszerválta a meccset. A találkozó 2 óra 44 percig tartott.

1. forduló (a 32 közé jutásért):
Medvegyev (orosz) – Fucsovics 6:7 (4-7), 6:2, 7:5
M. Zverev (német) – Auger-Aliassime (kanadai) 6:2, 6:7 (4-7), 6:1
Hacsanov (orosz) – Kokkinakis (ausztrál) 7:5, 6:4

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!