2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Dakar: Szalayék buktak, de folytatni tudják a versenyt

Hír TV

2018. január 9., kedd 14:18, frissítve: kedd 18:01

Felborult a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős autója a 40. Dakar-rali harmadik szakaszán. A magyar páros ennek ellenére folytatni tudja versenyt. Összetettben jelenleg a 64. helyen állnak.

„Körülbelül húsz kilométerrel a rajt után a fesh-feshben, ebben a lisztfinomságú, puha homokban lefulladt az autónk, és attól kezdve se kép, se hang – meg se nyikkant. Jó néhány órát vesztegeltünk ott, mire az egyik kamionos legénység végre hajlandó volt segíteni, és lerántott a dűnéről. Beindult a kocsi, és ezután hosszú ideig jól mentek a dolgaink, de hét kilométerrel a cél előtt egy kicsit elkavarodtunk, és a helyes út keresése közben leestünk egy dűne tetejéről. Felborultunk, az autó az oldalán állt meg, és megint elment belőle a töltés, úgyhogy hiába állított talpra valaki, nem tudtunk továbbmenni. Jött egy másik autó, aki húzott egy ideig, de amikor egy magasabb dűnéhez értünk, ott hagyott az alján. Azután valamikor este tíz óra tájban érkezett egy perui ralis srác, aki előbb felhúzott minket a dűnére, majd segített megjavítani az áramellátást, úgyhogy beindult az autó, és órák múltán végre kiértünk az aszfaltútra, ahol a szervizes fiúk már vártak minket” – mondta Szalay Balázs.

A szervizben önindítócserével kezdtek, utána következett sorban a többi probléma megoldása és a versenyfutás az idővel, hiszen Szalayék helyi idő szerint 8 óra 41 perckor rajtolnak a táborból, s addigra a lehető legjobb állapotba kell hozni az Opel Crossland X-et.

A célhoz közel bukott nagyot a spanyol Nani Roma, fej- és nyaksérülést szenvedve.

Az autósoknál a katari al-Attijah ért célba elsőként, míg az összetett versenyt a francia Peterhansel vezeti. A motorosoknál a brit Sunderland volt a leggyorsabb, aki összetettben is vezet. A magyar indulók közül Dési Kristóf a 104., míg Saghmeister Gábor a 112. helyen áll.

 

A mezőnynek Perun, Argentínán és Bolívián keresztül haladva, 14 szakaszon összesen 9000 kilométert kell teljesítenie. A versenyben maradók január 20-án az argentínai Córdobában érnek célba.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!