2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben

Következik:

Híradó 12:00

Csodára készül Izland, komoly bajban az argentinok

Hír TV

2018. június 26., kedd 08:55, frissítve: kedd 08:58

A C és D csoport utolsó mérkőzéseivel folytatódik kedden az oroszországi labdarúgó-világbajnokság. Dánia és Ausztrália is a nyolcaddöntőbe jutna a C csoportban, a D jelű kvartettben pedig Argentína, Nigéria és Izland is a továbbjutásért hajt. A csoportzáró meccseket egy időben rendezik, hogy elejét vegyék a válogatottak taktikázásának.

Csoportelsők lehetnek, de ki is eshetnek a dánok a végső győzelemre is esélyesnek tartott franciákkal szemben. Ha Dánia megnyeri a délutáni mérkőzést, akkor a C csoport élén végez, de ha kikapnak és a másik meccsen az ausztrálok nyernek, akkor nagy valószínűséggel búcsúzniuk kell.

„Franciaország nagyon erős egyéni játékosokban. Remek a védelmük, aztán ott van a középpálya Pogba vezérletével. Nehezen tudnám bármelyik európai játékoshoz hasonlítani. Elöl pedig mint tudjuk, ott van Griezmann és Giroud, két olyan futballista, akik egyedül is meccseket képesek eldönteni. Ha csak a játékosokat nézzük, máris nincs könnyű dolgunk” – nyilatkozta Age Hareide, a dán labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

Az ausztrálok eddig egyszer, 2006-ban élték túl a csoportkört, most megismételnék a bravúrt a már kiesett Peru ellen.

„Nincs minden nap világbajnokság, szóval ha nem muszáj, egyelőre nem is mennénk haza Oroszországból. Nekem például a fél családom itt van, mikor kérdeztem, elkísérnek-e, habozás nélkül igent mondtak. Nekik szeretnénk, a családunknak, a barátainknak és minden más szurkolónak egy felejthetetlen élményt adni azzal, hogy versenyben maradunk, amíg csak lehetséges” – mondja Mathew Ryan, az ausztrálok kapusa.

Csodát tenne az újonc Izland a D csoportban – ehhez azonban meg kell verniük a már továbbjutott horvátokat. Csapatkapitányuk szerint, ha a selejtezőben le tudták győzni ellenfelüket, akkor ez most sem lehetetlen.

„A selejtezőben elért horvátok elleni hazai győzelem a példa, hogy nincs lehetetlen feladat. Nagyon nehéz dolgunk van az utolsó fordulóban, mert nem elég, hogy győzelmi kényszerben vagyunk, reménykednünk kell abban is, hogy a másik meccs eredménye számunkra kedvezően alakul. Tudjuk mindannyian, hogy a horvátok rendkívül erősek és koncentráltak voltak az eddigi két meccsen, de harcolnunk kell, hogy ők is megtudják, milyen, mikor mi csatába megyünk” – emelte ki Aron Gunnarson izlandi csapatkapitány.

Argentína viszont óriási bajban van: ha nem győzik le Nigériát az utolsó körben, akkor biztosan búcsúznak a világbajnokságtól – a szövetségi kapitány azonban fogadkozott, hogy nem történik meg ez a szégyen.

„Szívvel-lélekkel kell játszanunk este, erős struktúrával és hiba nélkül. Biztonsági játékra törekszünk, mert máshogy nem léphetünk pályára az utolsó csoportmeccsen. Argentína számára most indul igazán a világbajnokság. A csapatnak még meg kell nyernie öt mérkőzést az aranyéremhez, az elsőt ma este rendezik” – mondta Jorge Sampaoli.

A kétszeres győztes argentin válogatott 1930 óta mindössze háromszor nem jutott tovább a csoportkörből.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!