2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Csipes Tamara is győzelemmel tért vissza szülési szabadsága után

Hír TV

2018. június 2., szombat 20:15, frissítve: szombat 20:26

A pénteken egyesben diadalmaskodó Kozák Danutához hasonlóan Csipes Tamara is győzelemmel tért vissza szülési szabadsága után: Medveczky Erikával megnyerte a kajak kettesek 500 méteres versenyét Szegeden, a kajakosok és kenusok első válogatóján, amelynek szombati napján hat döntőt rendeztek.

„Nem készültünk külön a párosra, mindkettőnk számára az egyes élvezett prioritást, ehhez képest nagyon jó érzésekkel szálltunk ki a hajóból. A felénél már éreztük, hogy meglesz a győzelem” – fogalmazott Csipes Tamara, aki tavaly ősszel adott életet kislányának, Olíviának.

  • A nap első fináléjában, férfi K-1 1000 méteren a nagy esélyes Kopasz Bálint erődemonstrációt tartott. Az algyőiek 20 éves, Eb-bronzérmes kajakosa már féltávnál is vezetett, majd fokozatosan növelte előnyét, amely a hajrára több hajóhossznyira nőtt. Bár a végén kissé kiengedett, győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben.
  • A kenusok hasonló számában a párosban olimpiai bronzérmes Kiss Tamás ugyancsak elhúzott az ellenfeleitől, majd a hajrát is bírta. Bár Bodonyi András az utolsó 100-150 méteren hatalmas tempót diktálva felzárkózott mögé, végül a csepeli Kissé lett a győzelem.
  • A kajakpárosok 500 méteres fináléjában a négyesből kimaradt Mozgi Milán és Somorácz Tamás szerezte meg az első helyet magabiztos versenyzéssel, míg a C-2 200 méter négyhajós mezőnyében a várakozásoknak megfelelően Hajdu Jonatán és Fekete Ádám nyert.
  • A két szombati női döntő közül az elsőben, K-2 500 méteren bejött a papírforma, az előzetesen legesélyesebbnek tartott Medveczky–Csipes duó diadalmaskodott simán, igazi csata csak a dobogós helyekért folyt. A honvédos kettős mögött a tavalyi évet Csipeshez hasonlóan kihagyó háromszoros olimpiai bajnok Szabó Gabriella és új versenyzőtársa, Bodonyi Dóra ért célba másodikként, a harmadik pedig az UTE egysége, Katrinecz Rita és Malcsiner Eszter lett.
  • Az új olimpiai számban, C-1 200 méteren a győri Balla Virág nyert, aki pénteken 500 méteren is a leggyorsabbnak bizonyult.

A vasárnapi zárónapon 10 órakor rendezik az első finálét. Akik most jól szerepelnek, utazhatnak a jövő hétvégi belgrádi Európa-bajnokságra és félig-meddig már az augusztusi portugáliai világbajnokságon érezhetik magukat. Az Eb-indulók névsoráról hétfőn dönt Hüttner Csaba szövetségi kapitány.

(Forrás: MTI)

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!