2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

„Csak nyomnom kellett” – Rosberg nagyon boldog

2015. június 21., vasárnap 19:25, frissítve: vasárnap 19:46

Nico Rosberg nyerte a Forma–1-es Osztrák Nagydíjat. A Mercedes német pilótája ezzel a sikerrel 10 pontra csökkentette a hátrányát az összetettben az élen álló csapattársa, Lewis Hamilton mögött, aki a második helyen ért célba. A harmadik helyet Massa szerezte meg a Williamsszel.

Jól kapta el az Osztrák Nagydíj rajtját Nico Rosberg, és meg is tudta előzni csapattársát, Lewis Hamiltont. A mezőny hátsó részében Raikkönen és Alonso szolgáltatta az izgalmakat: a Ferrari finn versenyzője megcsúszott és elsodorta a spanyol McLarenjét, majd mindkét autó a szalagkorlátnak csapódott.

A pilóták sértetlenül megúszták, de a biztonsági autót be kellett küldeni a pályára. A két Mercedes zavartalanul haladt az élen, és Vettel harmadik helye sem forgott veszélyben, egészen a 36. körig, amikor a Ferrarinál nehezen boldogultak a német kerékcseréjével, aki így csak Massa mögé, a 4. helyre tudott visszajönni.

A boxkiállással Hamiltonnak is meggyűlt a baja, mert a pályára visszatérve átvágott a fehér vonalon, ami miatt 5 másodperces büntetést kapott – Rosberg győzelme ezzel már szinte biztossá vált. A futam végére Vettel utolérte a 3. helyen autózó Massát, míg Maldonado és Verstappen a 7. helyért küzdött. Ebből a csatából a venezuelai jött ki győztesen, mert hiába csúszott meg az autója, Verstappen elfékezte magát és kisodródott. A harmadik hely végül Massáé lett, Rosberg pedig Hamilton előtt maradt, és a tavalyi után az idei osztrák Nagydíjat is megnyerte.

„Nagyon jó érzés újra nyerni itt. Boldog vagyok! A jó rajtom meghatározta a versenyt, az első körökben még védekeznem kellett Lewisszal szemben, de aztán csak nyomnom kellett, és nagyon jó volt látni, hogy folyamatosan növelni tudtam a távolságot. Kemény munka volt, de jó munkát végeztünk” – nyilatkozta Nico Rosberg a futam után.

Sikerével Rosberg 10 pontra csökkentette a hátrányát az összetett pontversenyben az élen álló és vb-címvédő Lewis Hamilton mögött.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!