2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Globál 09:10

Budapest rendezi az őszi birkózó-világbajnokságot

Hír TV

2018. január 11., csütörtök 22:00, frissítve: csütörtök 22:49

Lőrincz Viktor hazai szőnyegen nyerne aranyat, a nemzetközi szövetség elnöke az előkészületeket dicsérte a rendezvény első sajtótájékoztatóján.

Szűk tíz hónap múlva birkózó világbajnokságot rendeznek Budapesten, immár harmadik alkalommal.

„Ez önmagában mutatja, hogy a magyar birkózás milyen helyet foglal el a világban, illetve hogy a birkózás milyen helyet foglal el a magyar sportéletben. Tegyük hozzá, hogy ennek a nagy eseménynek a megrendezése valamin nyugszik, (…) a magyar birkózók eddigi teljesítményén, amit a szövetség azzal ismer el, hogy Magyarországra, a magyar birkózókra, a magyar birkózószövetségre bízhatja, mégpedig egyhangú szavazással és támogatással ennek a számukra is legjelentősebb eseménynek a megrendezését” – fogalmazott Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke.

Lőrincz Viktor nemcsak versenyzője, hanem nagykövete is lesz a budapesti vébének. A sportoló hazai szőnyegen szerezné meg első világbajnoki aranyát.

„Úgy érzem, megértem már egy komolyabb eredményre a vb-bronzok után. Szerencsére a tavalyi évben sikerült megnyernem az Európa-bajnokságot, úgyhogy már tudom, mi a receptje annak, amikor világversenyt tud nyerni az ember. Azért van egy kis különbség a vb és az Eb között, de úgy gondolom, hogy igenis minden összeállt ebben az évben nekem” – nyilatkozta a birkózó.

A nemzetközi birkózószövetség elnöke szerint Budapest szerinte jobb vébét rendez majd, mint tavaly a francia főváros.

„Párizs csodálatos helyszíne volt a világbajnokságnak, de Budapest a tervek és az eddigi szervezőmunka alapján jobb vb-t rendezhet. Új ötleteink vannak a lebonyolítással kapcsolatban, amelyekben Budapest partner volt, így minden zökkenőmentesen zajlik majd. A birkózók két nap alatt teljesítenek majd, nem egy nap alatt, mint eddig, így tudnak pihenni, ami jelentős előrelépés” – mondta el Nenad Lalovic.

A birkózó-világbajnokságot október 20-a és 28-a között rendezik majd a Papp László Budapest Sportarénában, a jegyvásárlás február elején kezdődik.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!