2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Botrány árnyékolja be a kezdődő világbajnokságot

2015. augusztus 21., péntek 17:27, frissítve: péntek 17:52

Doppingbotrány árnyékolja be a szombaton kezdődő pekingi atlétikai világbajnokságot, bár a leköszönő Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke szerint az atléták 99 százaléka tiszta. Utódja pedig reformokat ígért a doppingellenes harcban.

A 2008-as pekingi olimpia jelképében, alakja miatt Madárfészekként emlegetett nemzeti stadionban rendezik augusztus 22-e és 30-a között a 15. atlétikai világbajnokságot. A brit és a német sajtó augusztus elején közölt tényfeltáró riportot arról, hogy 2001 és 2012 között minden harmadik világbajnoki, illetve olimpiai érmet olyan sportoló szerzett meg, aki doppingolt. A Nemzetközi Atlétikai Szövetség néhány napja megválasztott, új elnöke reformokat ígért a doppingellenes harcban.

„Soha nem szégyelltem kimondani, hogy az atlétika az első számú sport, amelynek én lehetek az elnöke. Mindent megteszek annak érdekében, hogy fenntartsuk a sportág értékét” – mondta Sebastian Coe egykori világrekorder futó, aki maga is kétszeres olimpiai aranyérmes, igaz, győzelmeit egy évtizeddel korábban szerezte.

A világbajnokságra érkező amerikai középtávfutó, Jenny Simpson azt mondta: meggyőződése, hogy 2011-es világbajnoki címét 1500 méteren részben a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökségnek, a WADA-nak köszönheti. „Emlékszem, hogy milyen komoly ellenőrzésen mentünk keresztül, és örültem, hogy láttam ezen a téren a fejlődést. Azt hiszem, ennek köszönhettem azt, hogy 2011-ben világbajnoki címet nyerhettem” – mondta a középtávfutó.

Magyarországot tizenkét versenyző képviseli az atlétikai világbajnokságon.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!