2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

BL: Mané szülőfalujában kitört az eufória az egyenlítésnél

Hír TV

2018. május 27., vasárnap 16:12

A nyugat-afrikai Szenegálban sokan szomorkodtak a Liverpool veresége miatt: innen származik ugyanis a brit csapat egyenlítő góljának szerzője, Sadio Mané. Falujában kivetítőkön nézték rokonai, ismerősei, földijei a kupadöntőt, és az eredménytől függetlenül büszkék voltak rá.

A fociban nincsenek határok. Afrikában is a labdarúgás a legnépszerűbb sport, és ott is tudja minden gyerek, hogy jelenleg ki a világ legjobb játékosa. A Délkelet-Szenegálban mégsem Messinek szorítottak most, hanem Sadio Manénak. A Liverpool középpályása ott nőtt fel egy faluban, amelyet Bambalinak hívnak.

„Mi nagyon büszkék vagyunk Sadiora, mert minden, ami vele történik, az Isten akarata. Mi folyamatosan azért imádkozunk, hogy Isten továbbra is egyengesse az ő útját” - mondta a futballista nagynénje.

Szenegál a szegény országok közé tartozik. Mané nem felejtette el, hogy honnan kapaszkodott fel. A falu iskolája az ő adományából gyarapodik.

„Ő úgy döntött, hogy tantermek építését támogatja, 10 új tantermet építtet. Ez sokat jelent a falunak és az egész régiónak” - hálálkodott a falu vezetője.

A falu apraja-nagyja óriáskivetítőn szurkolta végig a Bajnokok Ligája döntőjét Mané családjának kertjében. A meccs előtt a férfiak a Liverpool győzelméért imádkoztak a mecsetben. Amikor Mané kiegyenlített, Bambaliban kitört az eufória.

A finálét végül a Real Madrid nyerte, amit csalódottan fogadtak a helyiek.

„A Real Madridnak óriási tapasztalata van az ilyen tétmérkőzéseknél, ez egy nagyszerű csapat. Várható volt, hogy győznek, gratulálunk nekik. De mi továbbra is a Liverpoolnak és Sadio Manénak fogunk drukkolni” - fogadkozott egy szurkoló.

Lesz is hol, hiszen Mané június közepén a szenegáli válogatottban tűnik fel az oroszországi futball-világbajnokságon.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!