2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Globál 04:20

BL: madridi derbi, pályán a Juventus

,

2015. április 22., szerda 15:04, frissítve: szerda 15:44

A BL-elődöntő még kiadó két helyéről ma este az Atlético és a Real Madrid, valamint a Juventus és a Monaco meccse dönt. A spanyol házi párbaj első összecsapása gól nélküli döntetlent hozott. A másik találkozón a Juventus egygólos előnnyel utazik Monacóba.

A BBC trióból csak Cristiano Ronaldo lesz a pályán a Real Madridban, Bale és Benzema is lesérült, így a támadósort jelentősen át kell variálnia Carlo Ancelottinak. A védelemből Marcelo eltiltás miatt nem játszhat, és a középpályáról Modric is kidőlt.

„Amikor Luka rendben van, akkor nagyon fontos a csapatnak, a középpályának. A visszavágón nem tud játszani, de nélküle kell megoldanunk a helyzetet, nincs értelme panaszkodni. Biztos vagyok benne, hogy képesek vagyunk megnyerni a mérkőzést. Nagy csatára számítok a pályán” – nyilatkozta Toni Kroos, a királyiak középpályása.

A legrosszabb lehetőségek közüli legjobb eredménynek tartja az idegenben elért gól nélküli döntetlent a Real Madrid vezetőedzője. Ancelotti szerint az első félidei teljesítményt kell megismételni a Bernabéuban. „Fontos mérkőzés következik a klubnak, a játékosoknak és a szurkolóknak. Megvan a lehetőségünk bejutni az elődöntőbe, az álmunk, hogy idén is döntőt játsszunk. Meg kell próbálnunk megismételni az első mérkőzés első félidejét, és meg kell próbálnunk tartani kilencven percen keresztül” – jelentette ki a tréner.

Nem foglalkozik a Real Madrid sérültjeivel az ellenfél edzője. Diego Simeone szerint csapatként veszélyes a Real Madrid. „Nem jelent ez különbséget számunkra. Megvan az elképzelésünk a mérkőzésről, megpróbáljuk azt is elképzelni, hogy mit játszhat az ellenfelünk. Megyünk, és megpróbálunk mindent” – fogalmazott.

A két csapat ebben a szezonban eddig hétszer találkozott egymással, és az Atlético még egyszer sem kapott ki. „Minden meccs más. A tavalyi döntő már a múlté, szerencséjük volt, megnyerték. Azóta volt másik hét mérkőzés, és hála a munkánknak, a nagy részét megnyerjük, reméljük, erre képesek leszünk este is” – mondta Koke, az Atlético labdarúgója.

A másik mérkőzésen a Monaco egygólos hátrányból várja a hazai visszavágót, miután múlt héten Torinóban 1–0-ra kikapott a Juventustól. Az olaszok 2003 után juthatnak be ismét a legjobb négy közé.

Mindkét találkozó 20.45-kor kezdődik.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!