2024. 05. 21. Kedd Konstantin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Bemutatta rekordigazolását a Barcelona

Hír TV

2018. január 8., hétfő 18:12, frissítve: hétfő 22:58

Hivatalosan is a Barcelona játékosa lett a Liverpooltól érkező Philippe Coutinho. A 25 éves brazil középpályás 160 millió euróért érkezett a katalánokhoz – a Bajnokok Ligájában azonban nem számíthat rá az együttes.

Hosszú átigazolási szappanopera végére került pont. Philippe Coutinho aláírt a Barcelonához. A brazil játékosért kezdetnek 120 millió eurót fizetnek a katalánok a Liverpoolnak - ez az összeg később 160 millió euróra nőhet.

– Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek. Ahogy korábban is mondtam, a Barcelonában játszani az álmom volt – remélem a pályán megfelelek az elvárásoknak – mondta bemutatásakor a középpályás.

A Barcelona elnöke úgy fogalmazott: a középpályás komoly erősítést jelent a csapatnak. – Philippe boldog, hogy itt lehet, ez volt a célja, amiért dolgozott. Türelmes volt, és ezt nagyra értékeltük. Ma a világon minden szurkolónk elégedett lehet, a labdarúgás egyik legnagyobb sztárja érkezett a Barcelonához – mondta Josep Maria Bartomeu.

Coutinho a BL-ben nem léphet pályára a Barcelona színeiben, mert a Liverpool játékosaként ezt már megtette ebben a szezonban – a szabályok szerint egy játékos egy idényben csak egy csapat mezét öltheti magára a sorozatban. A bajnokságban és a kupában azonban egyaránt fontos szerepet szánnak neki.

Bemutatkozása azonban késik, mivel combsérülés miatt három hetet ki kell hagynia.

(Fotó: Facebook.com/fcbarcelona)

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!