2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Bár a Puskás-stadionra még sokat kell várni, a látogatóközpont megnyílt

Hír TV

2018. június 29., péntek 15:27, frissítve: péntek 16:17

Egyedi látogatóközponttal várják péntektől az érdeklődőket az épülő Puskás Ferenc Stadion mellett. A központban a már lebontott és az épülő stadionról is sokat megtudhatnak az érdeklődők, speciális virtuális valóság eszközök segítségével. Az új fővárosi aréna 2019 végére készülhet el.

2019 végére készülhet el az új Puskás Ferenc Stadion, a kezdeti 30 helyett végül nettó 143 milliárd forintba kerülhet. A labdarúgó mérkőzéseken 67 ezer néző befogadására alkalmas aréna kivitelezése még a felénél sem tart, de pénteken már átadták a stadion melletti Puskás Ferenc látogatóközpontot. Az 500 négyzetméteres létesítményben Puskás Ferenc ereklyéi mellett a róla elnevezett stadion múltját és jövőjét mutatják be interaktív eszközökkel.

„Megmutatjuk a régi stadiont, ami sokunknak volt fontos, kötődünk hozzá személyesen, vannak emlékeink. De természetesen a hangsúly az épülő Puskás-arénán van, hogy fog ez kinézni kívülről-belülről, interaktív eszközökkel átélheti a látogató az élményt, hogy belül van a stadionban. Sőt, azt is megélheti, hogy milyen lenne 400 méteren helikopteren fölébe emelkedni, és úgy szemlélni az építkezést” – emelte ki a megnyitón Fürjes Balázs, a Budapestért és a fővárosi agglomerációért felelős államtitkár.

 
Az épülő Puskás Ferenc Stadion.
Fotó: Balogh Zoltán / MTI
 

Tarlós István főpolgármester az épülő stadion kapcsán azt emelte ki, hogy teljes egészében magyar beruházásról van szó. „Az új stadion építése kezdetétől színtiszta magyar beruházás: a tervet, közismert, számos tervvel kitüntetett magyar iroda készítette, a kivitelezést is magyar cégek szakemberei végzik. Átadása után az új Puskás-stadion majd nem csak sportlétesítmény lesz, hanem egységeiben helyszínt ad több ezer fős rendezvényeknek, közösségi eseményeknek is” – fogalmazott.

A szervezők által készített videón látható, hogyan épül az aréna, melyben helyet kap majd egy 2000 fő befogadására alkalmas konferencia központ is. Konferenciák mellett nagyszabású koncerteknek is helyet adhat a stadion. Utóbbi esetén akár 80 ezeren is beférnek majd.

 
VR-szemüveget próbálnak ki érdeklődök az épülő Puskás-stadion látogatóközpontjának megnyitóján.
Fotó: Balogh Zoltán / MTI
 

A visszavonulását csütörtökön bejelentő 97-szeres válogatott Gera Zoltán azt mondta: élete meghatározó élménye volt, amikor először léphetett be játékosként a régi Puskás-stadion öltözőjébe. „Ahol elmondták nekünk, hogy egykor Puskás Öcsi, nagy legendák öltöztek itt, hogy becsüljük meg ezt a helyet, és próbáljunk meg mindent megtenni mi is azért, hogy a mérkőzések előtt itt öltözhessünk át. Ez volt az első igazi élményem, de utána sikerült hála Istennek jó párszor játszani a stadionban” – emelte ki Gera Zoltán.

A tervek szerint a Puskás Ferenc Arénát 2019 végén adják át, majd 2020-ban négy európai bajnoki mérkőzést rendeznek benne.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!