2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Amerika magyar grófja

Következik:

Európai Híradó 04:00

Az utolsó szalmaszálba kapaszkodik Brazília ellen Costa Rica

Hír TV

2018. június 22., péntek 11:24, frissítve: péntek 14:12

A pénteki játéknapon az életben maradásért küzd Nigéria és Costa Rica az oroszországi labdarúgó világbajnokságon - előbbiek Izlanddal, utóbbiak a nagy esélyes Brazíliával játszanak a csoportkör második fordulójában. Szerbia Svájccal csap össze este nyolckor - déli szomszédaink akár bebiztosíthatják a legjobb 16 közé jutást.

Kevés lehetősége maradt a négy éve negyeddöntőbe jutó costa rica-i válogatottnak az oroszországi világbajnokságon. Ha a délután 2-kor kezdődő meccsen kikap Brazíliától, valószínűleg búcsúzik a vb-től.

„Miután elveszítettük a szerbek elleni nyitómeccset, nemigen számolgathatunk, menni kell előre. Nem lehetetlen, hogy legyőzzük Brazíliát, mindenki érzi is, hogy milyen fontos meccs előtt állunk. Minden lehetőségünket nyitva kell tartanunk az egész mérkőzés alatt, és már egy döntetlennel is fellélegezhetnénk, persze azért nem ez a cél. Amíg tehetjük, álmodozunk a továbbjutásról” – jelentette ki Bryan Ruiz, Costa Rica kapitánya.

Nigéria sima 2-0-ás vereséget szenvedett Horvátországtól a nyitó fordulóban - most a jó formában lévő, Argentínával döntetlent játszó, Izland ellen ők is az utolsó szalmaszálba kapaszkodnak.

„Problémát jelentett a jelenleg is életéért küzdő kapusunk, Carl Ikeme hirtelen pótlása a világbajnokság előtt. Enyeama is megsérült, tehát a felkészülés alatt muszáj volt egy otthon játszó kapust kipróbálni, és nem is volt rossz - azonban mindenképpen kellett egy nemzetközi tapasztalattal rendelkező hálóőr, így találtunk rá Uzohóra, aki a Deportivóban játszott idén néhány meccset” – mondta Gernot Rohr, a nigériaiak vezetőedzője.

Az E-csoportban Szerbia viszonylag kényelmes helyzetből várhatja a Svájc elleni rangadót - veterán védőjük, Nemanja Matics arra figyelmeztet, hogy ez nem mehet a játék rovására.

„A svájciak nagyon jó csapattal érkeztek Oroszországba, minden mérkőzésen megküzdenek a három pontért. Tiszteljük őket ezért, de természetesen mi is az első pillanattól az utolsóig harcolni fogunk a győzelemért. A mi keretünk is tele van minőségi játékosokkal” – fogalmazott a középpályás.

A svájciak az első körben nagy meglepetésre 1-1-es döntetlent játszottak a nagy esélyes Brazíliával - vezetőedzőjük szerint csak folytatni kell a megkezdett munkát.

„Nem helyezhetjük a játékunkat csupán fizikai alapokra, többet is kell futnunk, mint az ellenfelünk. Ez a taktika remekül bevált a brazilok ellen, de most jobban kell játszanunk, mint azon a meccsen. A mi focink persze merőben különbözik a szerbekétől, de megpróbáljuk az utolsó pillanatig nyitottá tenni a mérkőzést” – jelentette ki a svájci kapitány, Vladimir Petkovic.

Ha Szerbia legyőzi Svájcot, óriási lépést tesz a továbbjutás felé - erre utoljára jogelődje, Jugoszlávia válogatottja volt képes az 1998-as világbajnokságon.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!