2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Az ima sem segített, csúfos vereséggel debütált Leekens

Hír TV

2018. március 23., péntek 22:48, frissítve: szombat 09:07

Az ima sem segített a magyar labdarúgó-válogatotton. Georges Leekens szövetségi kapitány hiába vitte templomba a csapat tagjait, a magyar együttes 3-2-re kikapott a világranglista 163. helyén álló Kazahsztántól felkészülési mérkőzésen. A magyar válogatott így egy éven belül Andorrától, Luxemburgtól és most a kazahoktól is vereséget szenvedett.

Vereséggel debütált a magyar válogatott élén Georges Leekens. A nemzeti csapat attól a Kazahsztántól kapott ki 3-2-re, amely a 163. helyen áll és világranglistán és amely 2016 júliusában győzött utoljára.

„Az első tizenöt percben aludtunk. Három ajándékgólt adtunk az ellenfélnek. A második félidőben a cseréknek köszönhetően jobbak voltunk, ugyanakkor nem vagyok elégedett. A játékosok nem tartották be a taktikát. Ilyen gólokat nem szabad kapni nemzetközi szinten, mert egyből megbüntetnek érte. Edzőként és volt védőként utálok ilyen gólokat kapni. Szögletből, átlövésből és egy egyéni hiba után találtak a kapuba. Ki kellene rúgni a labdát az oldalvonalon túlra. Én azért jöttem ide, hogy elérjek valamit. Ami az ellenfelet illeti, gratulálok nekik a győzelemhez” – értékelt a szövetségi kapitány.

 
Volt okuk szomorkodni Dzsudzsák Balázséknak. A magyar válogatott hazai pályán kapott ki Kazahsztántól
Fotó: Illyés Tibor / MTI
 

 

Az első magyar gólt szerző Szalai Ádám szerint jobb volt az ellenfél.

„Egy ilyen mérkőzés után, a jelenlegi helyzetben nagyon nehéz pozitívumot mondani, és az elmúlt hónapok után is. Az ember azt gondolja, hogy nincs lejjebb, de mindig van. A meccs után nehéz szavakat találni, de kiállok a társaimért és megvédem őket. Biztos, hogy nem azért jönnek a válogatottba, mert sokat tudnak, de abból keveset akarnak mutatni, és nem azért, mert ilyen élményeket szeretnénk átélni” – mondta a Hoffenheim légiósa.

A szurkolók hangot adtak elégedetlenségüknek. Sokan már a mérkőzés közben hazamentek. A játékosok a skótok ellen javítanának.

„Az első félidőt rosszul játszottuk le, sokat hibáztunk. Nyilván az emberek nem ezt várják. Nem az a hiba, hogy mi nem akarunk, vagy hogy nem akarunk mindenáron nyerni vagy bizonyítani, hanem van egy olyan fokú bizonytalanság egyelőre a csapatban, vannak új dolgok, amik egyelőre még nem működtek, és ennek az egyvelege az, hogy egy ilyen játék jön ki belőle” – mondta Gulácsi Péter, a válogatott kapusa.

A magyar válogatott kedden Skócia ellen lép pályára, szinten felkészülési mérkőzésen.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!