2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Az idei Eb-vel készülnek a magyar korcsolyázók az olimpiára

Hír TV

2018. január 10., szerda 15:15, frissítve: szerda 19:52

Pénteken indul Drezdában a gyorskocsolyázók európa-bajnokság a magyar csapat ma indult a kontinenstornára. A kapitány legjobbjait nem indítja egyéniben, hogy a februári olimpia előtt nehogy lesérüljenek.

Edzést tart a világkupáról érmekkel hazatért magyar gyorskorcsolya válogatott. Az eb-re, és olimpiára készülő csapatban egy honosított versenyző is helyet kapott: Cole Krüger először indul magyar színekben.

„Sokáig edzettem az egyesült államokban, de az edzőmmel nem jöttünk ki túl jól, így váltanom kellett, kerestem azt a csapatot, akikkel jól tudok együtt készülni. A magyar edzői stáb munkája nagyon tetszik, jó a csapat és nagyon sikeresek. A része akartam ennek lenni, itt tudok fejlődni igazán” – fogalmazott a rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott tagja.

Knoch Viktor negyedik olimpiájára készül – azt mondja,eddig nehéz szezonja volt, de felkészült a játékokra.

„Nekem azért elég rögös volt a szezonom a sérülésekkel tarkítva, úgyhogy jót fog tenni nekem ez az Eb., hogy tudok egyéniben indulni, mert világkupákon ez most elég erőteljesen kimaradt, a váltó egyébként erős volt a világkupákon is, csak belekerültünk egy rossz sorozatba, úgyhogy jó lenne ha lenne egy kis sikerélmény az olimpia előtt a váltóval, nem feltétlen azt mondom hogy csak az aranyérem jó erre, kéne futni egy jó döntőt és akkor az azért megdobja szerintem itt az önbizalmunkat a válóval kapcsolatban” – nyilatkozta a sportoló.

A drezdai Eb-n az olimpián aranyesélyes versenyzők nem indulnak egyéniben – elkerülendő a sérüléseket. Liu Shaolin Sándor így csak a váltóban áll rajthoz.

„Nem igazán raktuk formába a versenyzőket erre az Európa bajnokságra. Annak, hogy egyéniben nem csak a legjobbjaink indulnak ,hanem olyan versenyzők is szerephez jutnak, akik még eddig kevésbé juthattak esetleg a kvalifikáción, ennek sok oka van, első sorban az a döntő oka, hogy igen, edzésversenyként fogjuk fel ezt az Európa bajnokságot” – fogalmazott Bánhidi Ákos, az olimpiai válogatott menedzsere.

A drezdai európa-bajnokság péntektől vasárnapig tart - a pjongcsangi olimpia egy hónap múlva, február kilencedikén indul.

 

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!