2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Az évszázad bokszmeccse ígérkezik szombat este

2015. május 2., szombat 12:41, frissítve: szombat 13:20

Az évszázad bokszmeccsét rendezik szombaton Las Vegasban – a szakértők és a szurkolók is ezt várják Floyd Mayweather és Manny Pacquiao összecsapásától. A két öklöző 200 millió dolláron osztozkodik, a mérkőzés bevételei rekordokat dönthetnek.

11 500 néző gyűlt össze Las Vegasban – pedig ez még nem az évszázad bokszmeccse volt, csupán a találkozó előtti mérlegelés. Manny Pacquiao a gálákon megszokott felkonferálás után az őrjöngő tömeg között lépett az emelvényre. Másodiknak az ellenfél, Floyd Mayweather következett, lényegesen csendesebb körülmények között. A mérlegelésnél mindketten hozták a súlyukat, Pacquiao 65,77 kilogrammal. Füttykoncert közepette lépett a mérlegelésre Mayweather, aki kicsit könnyebb, mint ellenfele, a műszer 66,22 kilót mutatott.

Az évszázad profi ökölvívó-mérkőzése – így jellemzik mindenhol a két világsztár összecsapását. Manny Pacquiao mérlege 57 győzelem, 2 döntetlen, 5 vereség, a Fülöp-szigeteki 80 millió dollárt kaszál a meccsel. Floyd Mayweather viszont még veretlen, mind a 47 mérkőzését megnyerte, az amerikai 120 millió dollárt kap.

A két váltósúlyú klasszis csatája várhatóan a valaha volt legnagyobb bevételt hozza majd a profi ökölvívó-mérkőzések történetében. A Las Vegas-i helyszínen 16 500-an tekinthetik meg a mérkőzést, a jegyek pillanatok alatt elfogytak. A legolcsóbb belépő 408 ezer forintnak megfelelő összegbe került, míg a legjobb helyekért 2,7 millió forintnak megfelelő vagyont fizettek. Csak a jegyekből 74 millió dollár bevételre számítanak, de a tévés közvetítés ennek sokszorosát hozhatja. A Pacquiao–Mayweather mérkőzés magyar idő szerint vasárnap hajnalban lesz.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!