2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Az Arsenal edzője és szurkolói is kiálltak Özil mellett

Hír TV

2018. július 25., szerda 17:22, frissítve: szerda 19:55

Az Arsenal új vezetőedzője szerint tiszteletben kell tartani Mesut Özil döntését, mellyel lemondta a német válogatottságot – a középpályás mellett a csapattársak és a szurkolók is kiálltak.

Az Arsenal Szingapúrban készül az augusztusban kezdődő angol bajnokságra. A londoni csapatban játszik Mesut Özil. A középpályás török származású, aki már Németországban született. A Nationalelffel 2014-ben világbajnok lett Brazíliában. Az idei vb-n is részt vett, majd a napokban lemondta a német válogatottságot. Özil arra hivatkozott, hogy egyesek őt kiáltották ki bűnbaknak az oroszországi kudarc után, felemlegetve idegen származását, amit a játékos rasszizmusnak minősített. A vb előtt is támadták már, miután a török választási kampányban együtt mutatkozott Recep Tayyip Erdogannal, akit az autoriter vezetők közé szoktak sorolni.

„Ez Mesut személyes magánügye a német szövetséggel. De csapatként itt mi támogatjuk őt. Igyekszünk, hogy jól érezze magát, tudjon edzeni és a legjobb tudása szerint játsszon. Mi annyit tehetünk, hogy nyilván tiszteletben tartjuk a döntését, ahogy mindenkinek ezt kellene tennie” – mondta az Arsenal kapusa, Petr Cech.

„Ez egy személyes döntés, amit tiszteletben tartok” – hasonlóan nyilatkozott az Arsenal új vezetőedzője, aki a Paris Saint-Germain-től érkezett Londonba.

„Úgy gondolja, hogy ez a legjobb a számára. Megmagyarázta a döntését, és nekünk pedig segíteni kell ebben” – fogalmazott igen diplomatikusan Unai Emery.

A szurkolók jóval nyíltabban mondták el véleményüket. „A döntés nagyon jó, mert a rasszizmusnak nincs helye a fociban. Ez szégyen. Tisztelni kell mindenkit” – mondta egy drukker.

„Szerintem jól döntött, tudja mit akar. Tudjuk, hogy az egész Arsenal közössége mögötte áll és a legjobbakat reméljük neki a szezonra” – mondta egy másik.

Özil 2009-ben mutatkozott be a német felnőtt labdarúgó válogatottban.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!