2024. 04. 30. Kedd Katalin, Kitti napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Az Anyák Házáért álltak rajthoz a Bethesda dolgozói

2015. szeptember 13., vasárnap 12:24, frissítve: vasárnap 13:14

65 országból érkeztek a versenyzők az idei Wizz Air félmaratonra. A futóverseny résztvevői a Városligetből indultak, hogy teljesítsék a 21 kilométeres távot. A versenyre a Bethesda kórház dolgozói is neveztek, a futással az Anyák Házára gyűjtöttek támogatókat.

Elrajtolt a Városligetből a jubileumi, 30. Wizz Air Budapest Félmaraton. Közép-Európa egyik legnagyobb versenyére rekordszámú, több mint 15 ezer futó nevezett.

Az indulók között volt a Bethesda Gyermekkórház és egy őket támogató cég csapata is. „Nagy örömmel vettük, hogy az SCA nemcsak mint támogatást nyújt a futásban, hanem szó szerint mellénk állnak és így több mint százan futhatunk most a Bethesda Kórházért és az Anyák Házáért együtt” – mondta a Hír TV-nek a verseny előtt Boda Tímea csecsemő- és gyermekgyógyász.

A kórházi dolgozók a futással az Anyák Házára is támogatókat gyűjtenek. A rajt előtt a futók egy A betűt formázó alakzattal hívták fel a figyelmet a programra. A tervek szerint novembertől már 10 szülőnek lesz lehetősége arra, hogy a hosszú kórházi ápolás alatt gyermekük mellett lehessenek.

„A Bethesdában nagyon sok olyan súlyos beteg fekszik, aki messziről jön oda és az édesanyák és a szülök, benne az apák is persze, nem tudnak mellettük lenni jelenleg folyamatosan, mert nagyon szűkek a tereink, főleg az égési intenzív osztályról és égett betegek és intenzív betegek ellátásáról beszélünk. Most azért futunk, hogy megépüljön részükre egy Anyák Háza” – nyilatkozta Velkey György főigazgató.

A félmaraton alatt összesen 21 097 métert futnak a versenyzők. A Hősök terét, az Andrássy utat, a Duna-partokat, a Lánchidat és a Szabadság hidat érintő útvonalra idén 65 országból neveztek. A sportesemény miatt vasárnap számos forgalomkorlátozásra kell számítani a fővárosban.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!