2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Egy bolond százat csinál

Következik:

Szélesvásznú történelem - Egy bolond százat csinál 22:00

Amatőr focival gyűjtöttek a rászoruló gyerekeknek

2015. május 23., szombat 20:15

A magyar amatőr kispályás foci szervezői rászoruló gyerekeknek gyűjtöttek. A jótékonysági gálamérkőzésen olimpikonok, bajnok sportolók is pályára léptek. A torna szervezői a nagydöntő napján adták át a kupasorozat alatt összegyűjtött játékokat.

Két félidő, két poszt: a kétszer tízperces mérkőzésen védőként és kapusként is szerepelt Simon Luca.

– Járok edzésre rendesen.
– Ott milyen poszton játszol, és mit szeretnél elérni?
– Hátvéd vagyok, és szerintem azon a poszton már jól leszek.
– Te választottad, vagy megtalált téged ez a poszt?
– Is-Is. Megtalált.
– Mennyire mész bele a kemény harcokba és ütközésekbe?
– Nem nagyon, inkább csak figyelek és ha van, akkor segítek.

Trükköket ezen a meccsen is elleshetett. A jótékonysági gálán ugyanis részt vett Telek András, a Ferencváros örökös bajnoka is. A korábbi válogatott védő tanácsokat is adott Lucának. „Ez küzdelmes poszt, mert itt a lényeg az, hogy elvegyük a másiktól a labdát és odaadjuk annak a csapattársnak, aki gólt tud rúgni. Kevesebb az élmény benne, viszont meg lehet szeretni a védekezést is. Sokat kell gyakorolni” – mondta.

A jótékonysági eseményt a magyar amatőr kispályás foci szervezői hozták létre. Bajnokságukban közel százhatvan csapat vesz részt, a nagydöntőben huszonnégy szerepelt, az adományokat ők gyűjtötték össze az elmúlt hónapokban. „Ez egy országos amatőr rendezvény, ami azt jelenti, hogy különböző vidéki állomásokon voltunk, és mindegyik vidéki állomáson feltétel volt ajándéktárgyak, játékok leadása, amelyeket most összegyűjtöttünk. Nagyon sok gyűlt össze, és most örömmel adjuk át a gyerekeknek” – mondta Szabó Bence szervező.

A szervezők ezzel a gyűjtéssel kapcsolódtak az Ökumenikus Segélyszervezet Felhőtlen gyermekkor programsorozatához. „Örömmel mondhatom, hogy ez igazi alulról jövő kezdeményezés. Még az év elején találtak meg minket a magyarországi amatőr foci nagy szervezői. A tél végén egy nagy konzervgyűjtést szerveztek, most pedig játékgyűjtéssel kerestek meg minket” – mondta Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója.

A sportolók és a gyermekek közösen emelték fel az adománygyűjtő táblát, hogy ezzel is a rászorulók támogatására hívják fel a figyelmet.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!