2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Alonso cáfolta az amnéziát, hétvégén már rajthoz áll

,

2015. március 26., csütörtök 18:25, frissítve: csütörtök 18:44

Megkapta a rajtengedélyt az orvosoktól Fernando Alonso, így elindulhat a hétvégi Forma–1-es Malajziai Nagydíjon. A McLaren világbajnoka először beszélt februári tesztbalesetéről. A spanyol pilóta elmondta: kormányhiba miatt csapódott a falnak.

Cáfolta az amnéziát Fernando Alonso. A spanyol világbajnok mindenre emlékszik balesetével kapcsolatban. Egy hónappal az eset után a malajziai nagydíj hivatalos sajtótájékoztatóján nyíltan beszélt az ütközés körülményeiről és az állapotáról is. „Többé-kevésbé ez egy normális agyrázkódás volt. Jó állapotban szállítottak el kórházba. Egyedül arra az időszakra nem emlékszem, amit a kórházban töltöttem úgy kettő és hat óra között. Ez teljesen normális, köszönhetően a gyógyszereknek, amiket a helikopteres szállítás miatt kellett alkalmazniuk. Elvégeztek pár tesztet a kórházban, utána ismét minden normálisan zajlott. Nem ébredtem fel '95-ben, nem beszéltem olaszul, és szó sincs olyasmikről, amit írtak. Emlékszem a balesetre, az azt követő napra is” – mondta Alonso.

Fernando Alonso az egyik februári teszten csúszott ki a kanyarban és csapódott falnak, napokig kórházban ápolták, a szezonnyitó ausztrál futamon sem indulhatott.

A kétszeres világbajnok kizárta a környezeti tényezőt, vagyis hogy széllökés miatt csúszott volna ki, és azt is, hogy rosszul lett a volánnál. Azt állítja: kormányhiba történt. „Semmi olyan nincs az adatokban, amire rámutathatnánk, hogy ez volt az oka, de az biztos, hogy kormányproblémák voltak. A harmadik kanyar közepén jobbra zárt és közelítettem a fal felé, fékeztem az utolsó pillanatig és ötösből hármasba váltottam vissza. Sajnos innen az adatok között már hiányzik pár részlet” – tette hozzá a spanyol pilóta.


Fernando Alonso csütörtökön megkapta a rajtengedélyt az orvosoktól, így elindulhat a hétvégi Forma–1-es Malajziai Nagydíjon.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!