2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

A szurkolók kiisszák a söröket az orosz kocsmákból

Hír TV

2018. június 23., szombat 13:53

Oroszországban sokfelé hiánycikk lett a sör. A meccsek helyszínein sok kocsmában egész egyszerűen nem számítottak ekkora rohamra.

Szocsiban volt több olyan vendéglátóhely, ahol a mérkőzések alatt teljesen elfogyott az alkoholos ital. De folyamatos a csapolás Moszkvában is. A több százezer szurkoló nagy része szinte csak sört iszik.

„Szerintem a kereslet minimum a kétszeresére nőtt. De, amikor valamilyen különösen fontos meccs van, vagy háromszor annyit rendelünk, mint általában” – mondta egy kocsmatulajdonos.

Az egyik kocsmában 6 ezer korsót csapolnak naponta. A tulajdonos azt mondta: a szurkolók őket is kiitták a készletükből, mert rosszul mérték fel az igényeket.

„3 napja nem volt sörünk. Most 200 hordó, rekesz, meg üveg. Tényleg azt hittük, sokan tequilát, vagy vodkát fognak inni. De nem, csak sört. Ez meglepte az összes sörfőzdét. Szerintem senki nem számított ilyen rohamra” – nyilatkozta.

Többen is a boltokból próbálják meg feltölteni a készleteket, hogy kiszolgálhassák a szurkolókat. Egyébként az orosz piacon jóval kevesebb külföldi sörgyártó termékeit lehet kapni, ezért a nagy rohamot importból nehezen tudják pótolni. Ráadásul a meccsnapokon a rendező városok boltjaiban nem lehet sört venni, csak a hivatalos szponzor árusítópontjain.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!