2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

A SEHA-trófea elhódítására készül a Veszprém

2015. március 16., hétfő 15:24, frissítve: hétfő 19:17

Hazai pályán győzelemre készül az MKB–MVM Veszprém SEHA-ligában. A magyar csapat először indul a regionális bajnokságban, és jövő héten megrendezi a sorozat hatos döntőjét, amelyben három Bajnokok Ligája-nyolcaddöntős együttes szerepel. A Veszprém Aréna történetének legnagyobb eseménye várható.

Először indul a sorozatban, de egyből elhódítaná a trófeát az MKB–MVM Veszprém. A magyar bajnokcsapat hazai pályán játszhatja a regionális kézilabdaliga fináléját. A hat csapatos döntőben három BL-nyolcaddöntős együttes szerepel, a magyar csapat mellett a címvédő macedón Vardar Szkopje és a Zagreb.

„Benne volt, hogy nyerjük meg ezt a sorozatot, benne volt, hogy játszunk jó mérkőzéseket, benne volt, hogy legyen ez jó felkészülés, akár a BL-re is. Én azt gondolom mindent célt kiszolgált ez a liga eddig is, most már egyre éhesebbek vagyunk és ha Veszprémben, saját közönség előtt kell megméretni magunkat, akkor természetesen az alapelvárás, hogy a Veszprém ezt a sorozatot megnyeri” – nyilatkozta Kálomista Gábor, az MKB-MVM Veszprém társelnöke.

Veszprém polgármestere sportdiplomáciai sikernek tartja, hogy a város rendezheti a hatcsapatos zárótornát. A Veszprém Aréna történetének legnagyobb eseményére készül. „Biztos vagyok benne, hogy minden feltétel adott Veszprémben, hogy ez a zárás itt történjen. Van egy professzionális létesítmény, van egy felkészült menedzsment, van egy kitűnő kézilabdacsapatunk és van egy európai hírű szurkoló gárdánk, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy nagy sikerrel fogjuk megrendezni ezt az eseményt” – véli Porga Gyula polgármester.

A liga elnöke szerint a regionális bajnokság jelentősen erősödött, ezért színvonalas döntőt várnak Veszprémben. „Úgy gondoljuk, Veszprém nagyon jó helyzetben van, hogy megrendezze ezt a tornát, tudjuk, hogy kiváló csapat áll rendelkezésükre. Biztos vagyok benne, hogy ez lesz az eddig legszínvonalasabb final four a liga történetében” – mondta Mihajlo Mihajlovski.

A hatcsapatos SEHA-ligát jövő héten rendezik, mivel a Veszprém megnyerte az alapszakaszt, így az elődöntőben kezd, ahol majd a Zagreb–Presov-párharc győztesével mérkőzik meg. A finálét március 29-én láthatja a közönség.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!