2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

A rákgyógyításért futottak Pécsett

Hír TV

2018. szeptember 8., szombat 14:27, frissítve: szombat 14:49

Tizedik alkalommal került sor Pécsett a „Fuss a Rákgyógyításért!” elnevezésű tömegsport rendezvényre. A szervező Magyar Posta a nevezési díjakból befolyt összeggel – mint minden évben – idén is, egy daganatos betegeket segítő alapítványt támogat.

A futáson 3 kilométert kellett teljesíteni Pécs történelmi belvárosában. Ezen a rendezvényen nem a teljesítmény, hanem a részvétel a fontos. Célja, hogy felhívja a figyelmet a daganatos megbetegedésekre, az egészséges életmódra, a megelőzésre és a szűrés fontosságára.

„A sportélményen túlmenően maga a jótékony cél, ami minden évben az, ami idehoz minket. Igazándiból 5-6-dik éve csatlakoztunk. Azóta, amikor tehetjük minden évben itt vagyunk” – mondta az egyik résztvevő.

A futáson több ismert pécsi vagy Pécshez kötődő zenész, művész és sportoló is indult.

 „Egyébként is közel áll a szívemhez Pécs, minden helyi kezdeményezést alapvetően teljes vállszélességgel támogatok. És amikor ilyen jó ügy érdekében történik, egy ilyen esemény, akkor meg pláne” – nyilatkozta Michelisz Norbert autóversenyző.

A Dunántúli Postás Sportegyesület 2009 óta minden évben megrendezi a futást. Idén több mint kétezren neveztek.

„Nyilván a posta szívesen támogat egy ilyen rendezvényt, hiszen nálunk a mozgás az a mindennapok dolga. Három kilométert kell itt futni. Nem tudom, hogy tudják-e, de a postás kézbesítők egy nap alatt 160 ezer kilométert mennek biciklivel, gyalog. Tehát a mozgás a postának a mindennapjai része” – emelte ki Forrai Péter vezérigazgató-helyettes.

Idén az ezer forintos nevezési díjakból és a tombolából befolyt összeget a Nőgyógyászati Daganatos Betegekért Alapítvány kapja meg.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!