2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 04:00

A nőknél 50, a férfiaknál 100 százalék a magyar győzelem

Hír TV

2017. november 3., péntek 17:27, frissítve: péntek 18:36

Három magyar csapat is érdekelt a vízilabda-Európai Szuperkupa-döntőkben. A nőknél az UVSE az orosz Khirisivel csap össze, míg a férfiaknál Szolnok–Ferencváros-rangadót rendeznek. Mindkét mérkőzésre szombaton a Komjádi uszodában kerül sor.

A nőknél 50, a férfiaknál 100 százalék, hogy magyar csapat nyeri a vízilabda-Európai Szuperkupát. A nőknél az UVSE az orosz Khirisivel csap össze, míg a férfiaknál Szolnok–Ferencváros-rangadót rendeznek. Mindkét meccset Budapesten, a felújított Komjádi uszodában játsszák – várhatóan telt ház előtt.

Bár a nőknél az Euroliga-győztes orosz együttes lép pályára esélyesként, a LEN Kupát megnyerő UVSE szeretné itthon tartani a szuperkupagyőztesnek járó serleget.

„Úgy gondolom, hogy maximálisan felkészültünk, ismerjük az orosz csapat erősségeit és azt is, amivel megfoghatjuk őket, hogyha tiszta fejjel játszunk és nyugodtak maradunk elől és hátul is, akkor megfoghatjuk őket, úgy gondolom” – mondta Csabai Dóra, az UVSE csapatkapitánya.

A férfiaknál a Szolnok triplázott az előző szezonban. A magyar bajnokság és kupa mellett a Bajnokok Ligáját is megnyerte. Most pedig történetük során először a Szuperkupát is elhódítanák.

„Úgy érzem, hogy minden összeáll, ami két hónap munka és három új játékos beépítését követően várható a csapattól. Az eddigi mérkőzéseink alapján, úgy gondolom, hogy jó úton járunk. Nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy téthelyzetben igazán nehéz ellenfél ellen hol tartunk és mit tudunk magunkból kihozni” – nyilatkozta Kósz Zoltán, a Szolnok másodedzője.

A Fradinál még a csapatépítés elején járnak. A nyáron éppen a Szolnoktól igazolt a zöld-fehérekhez Varga Dénes és Vámos Márton, a magyar mellett pedig szerb olimpiai bajnokokkal is erősödött Varga Zsolt együttese.

„Az út elején járunk. Mi hét embert cseréltünk ki ebben az évben, a Szolnok hármat. Ellenfelünk jó pár év előnyben van, ők ülnek a vízilabda összes trónján. Mi vagyunk azok a kihívók, akik mélyről érkezünk. Tény, hogy nagyon sokat erősítettünk ebben az évben, nagyon jó kerettel vágunk neki ennek a szezonnak. Fontos, hogy egy egész év tekintetében kell majd értékelni azt a munkát, amit elvégzünk. Ez most egy nagyon jó pillanat arra, hogy lemérjük, hol tartunk, egy jó lehetőség arra, hogy Európa legjobbját kihívjuk és megmérkőzzünk velük” – fogalmazott a vezetőedző.

Az Eurokupa-címvédő Fradi története harmadik Európai Szuperkupa-győzelméért száll harcba.

„Alapvetően mint játékosok jól ismerjük egymást, és olyan sok újat nem tudunk mutatni. De azért ez valahol két új játékosokkal, új taktikával. Ez az első, hogy a két csapat ilyen formában találkozik és biztos, hogy nem az utolsó idén, és valószínűleg, hogy tudunk még egymásnak újat mutatni. Holnap biztosan” – jelentette ki Madaras Norbert, a Ferencváros csapatkapitánya.

A Khirisi–UVSE-találkozó szombaton 15 óra 45-kor, míg a Szolnok–Ferencváros-mérkőzés 18 óra 15-kor kezdődik.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!