2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

A Liverpool csatára megelégelte, hogy politikai célokra használják

Hír TV

2018. június 25., hétfő 17:26, frissítve: hétfő 18:23

Lemondhatja a válogatottságot az egyiptomi válogatott legnagyobb sztárja. Egyes értesülések szerint Mohamed Salah-t megviselte, hogy a világbajnokság idején csapata szállásadója, a csecsen elnök politikai célokra használta a népszerűségét. Az egyiptomi labdarúgó szövetség hivatalosan cáfolta a hírt.

Nem volt őszinte Mohamed Salah mosolya az egyiptomi válogatott csecsenföldi edzésén. A csecsen elnök, Ramzan Kadirov igyekezett a lehető legjobban kihasználni a világsztár labdarúgó népszerűségét. A közös fotó nem volt elég, díszvacsorát adott az egyiptomi csapat tiszteletére, itt kitüntette és tiszteletbeli csecsenné nyilvánította a láthatóan zavarban lévő Salah-t.

A Vlagyimir Putyin szövetségeseként hatalomra jutó Kadirov nyíltan elnyomja a másként gondolkodókat, a nőket és a szexuális kisebbségeket – a homoszexuálisokról konkrétan azt mondta, hogy nem léteznek. A Liverpool kiváló csatára mostanra unta meg, hogy egy ilyen figura politikai célokra használja. Egyes hírek szerint már a válogatottságot is lemondaná. Az egyiptomi szurkolók csak remélik, hogy a hír nem igaz.

„Nem hiszem. Mohamed Salah nagyon egyiptomi, és ami történt, azt szerintem csak a sajtó találta ki. Ő egy nagyon jó ember, kívül-belül. Nekem ő a világ legjobb játékosa” – véli egy szurkoló

Az egyiptomi labdarúgó szövetség hivatalosan cáfolta, hogy Salah a világbajnokság után nem húzná fel többször a válogatott mezét.

Egyiptom egyébként azért választotta a csecsenföldi Groznijt a felkészülés helyszínéül, mert a muszlim többségű térségben voltak a leginkább adottak a feltételek ahhoz, hogy a csapat tagjai gyakorolhassák a vallásukat.

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!