2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

A Kékpántlika vezette fel a holnap rajtoló Kékszalagot

Hír TV

2018. július 25., szerda 16:17

A Kékpántlika vezette fel a holnap rajtoló Kékszalagot. A fiatalok vitorlásversenyén abszolút győztest és osztályonkénti győztest is hirdetnek, akárcsak a nagyoknál. A jubileumi Kékszalagon pedig rekordszámú hajó vághat neki a Balaton megkerülésének.

Vitorlás táborozó gyerekek is szurkoltak a balatonfüredi kikötőben a Kékpántlika rajtjához készülődő fiataloknak. A versenyen 18 év alattiak, több hajóosztályban is indulhattak.

„Én azért szeretek nagyon vitorlázni, mert olyan fantasztikus érzés, amikor a hajón vagy kint a szabadban, és akkor saját magad kontrollálod és a vízen vagy, és ez teljesen egy fantasztikus érzés, hogy te a szabadban vagy, és nagyon élvezed, hogy mit csinálsz. Vannak akadályok is persze, de hogy összességében nagyon jó érzés, és nagyon jó móka” – mondta Marosi Kamilla.

A Kékpántlikára idén több mint 100-an neveztek. A túraverseny mezőnye Balatonfüred elől indult, Tihanyig hajóztak, majd Balatonfüredre tértek vissza.

„Alapvetően a gyerekek pályaversenyen szoktak részt venni, ami egy órás pályafutamokból áll, itt azért ez a 3 órás futam mindenképpen egy állóképességi próba is nekik, hogy tényleg kibírják-e azt, hogy kint vannak a napon, küzdenek az elemekkel, küzdenek egymással, mindenképpen ez egy hatalmas élmény számukra” – jelentette Edelényi Szabó Viktor vitorlázó oktató.

„A 18 év alatti létszám megduplázódott gyakorlatilag az elmúlt 5 évben, és én azt gondolom, és azt remélem, hogy ennek lesz kihatása a nagyhajózásra, és akár a Kékszalag indulószámra is, hiszen ezek a fiatalok, akik 10-12 évesen megtanulnak vitorlázni, mindenképpen olyan érzékekkel és képességekkel rendelkeznek, amellyel eredményesen fognak tudni vitorlázni nagyhajós hajóosztályokban is” – fogalmazott a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára, Holczhauser András.

A Kékszalag csütörtökön reggel rajtol, a jubileumi, 50. tókerülő vitorlásversenyen minden eddiginél több indulóra számítanak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!