2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

A Formula–1-ből való kilépéssel fenyegetőzik a Ferrari

Hír TV

2017. november 3., péntek 18:43, frissítve: péntek 23:06

Sergio Marchionne, az olasz istálló elnök-vezérigazgatója megpendítette, hogy a Ferrari 2020 után kivonulhat a Formula–1-ből, amennyiben a szabályokat az érdekeikkel ellentétesen változtatják meg.

A sportágat január óta irányító Liberty Media azt szeretné, ha az erőviszonyok kiegyenlítettebbé válnának, ennek érdekében pedig a költségeik csökkentésére köteleznék a csapatokat, valamint a bevételeket is új módszer szerint szeretnék elosztani. A Ferrari az egyetlen olyan csapat, amely a Formula–1 1950-es indulása óta tagja a vb mezőnyének.

„A Formula–1 a DNS-ünk része a sorozat születése óta, de ha gyökeresen megváltoztatják a játszóteret, akkor mi ott már nem szeretnénk játszani. Teljesen világos, hogy ha nem olyanok lesznek a körülmények, amelyekkel a saját márkánk pozícióját, különleges megítélését tudjuk erősíteni, akkor nem fogunk indulni” – mondta Marchionne.

A Nemzetközi Autómobil-szövetség (FIA) és a Formula–1 vezetői kedden, Párizsban tárgyaltak az F1 hosszú távú jövőjéről, a vezetőség itt állt elő azzal az ötlettel, hogy – a kiscsapatok esélyeit támogatva – ne legyen nagy anyagi különbség az istállók között.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!