2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról

Következik:

Híradó 12:00

A csoportelsőségért játsszanak, de sem Anglia, sem Belgium nem jár jól vele

Hír TV

2018. június 28., csütörtök 14:38, frissítve: csütörtök 17:25

Ma befejeződnek a csoportküzdelmek az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon. A G-jelű kvartettben Belgium és Anglia a csoportelsőségért, míg a H-csoportban Japán, Szenegál és Kolumbia a nyolcaddöntőbe jutásért küzd.

Japán, Kolumbia és Szenegál bízhat még a továbbjutásban a labdarúgó-világbajnokság H csoportjának utolsó fordulója előtt. Az ázsiai együttes jó előjelekkel várhatja a mérkőzést, miután a már kieső Lengyelország ellen lép pályára. Ugyanakkor a felkészülési feltételek már kevésbé kedvezőek, mivel Volgográdban 40 fokos hőmérséklet fogadta a csapatot. Akira Nishino szövetségi kapitány kiemelte, hogy ez némileg megnehezítheti a csapatok dolgát, ám bízik az együttesében.

„Amikor tegnap megérkeztünk, meglepődtem mennyire magas a páratartalom. Bár úgy vélem ez nem fogja befolyásolni nagyban a csapat fizikai állapotát. Úgy vélem eddig nagyon jó eredményeket értünk el, nem látszik, hogy bármelyik játékosom fáradt lenne. Természetesen mindenkit megviselt a nagy hőség, de a mérkőzésre rendben lesz a csapat” – mondta.

Sokakat meglepett a lengyel csapat szereplése a világbajnokságon. Azok után, hogy Lengyelország 28 gólt lőtt a selejtezőkben, mindössze egyetlen szépítő találatra futotta Szenegál ellen. Lengyelország eddig még soha nem zárt pont nélkül világbajnokságon és Adam Navalka edző szerint most nem szeretnének csalódást okozni.

„Sajnálom, amiért nem sikerült eddig pontot szereznünk. Tudatában vagyunk annak, hogy kudarcot vallottunk nagyszerű szurkolóink előtt. Bár számunkra tét nélküli a mérkőzés, mi mégis mindent megteszünk, hogy emelt fővel távozzunk Oroszországból. Tudjuk, hogy a körülmények és a rendkívül meleg idő miatt nehéz lesz, de a mérkőzésre minden játékosunk rendben lesz” – mondta a szövetségi kapitány.

A csoport másik mérkőzésén Szenegál és Kolumbia találkozik egymással. Szenegál számára már a döntetlen is elég lenne a továbbjutáshoz. Ezzel pedig az afrikai kontinensről egyedüliként jutnának tovább a legjobb 16 közé. A szenegáli szövetségi kapitány hozzátette: örül, hogy Kolumbia lesz az ellenfél, mivel a dél-amerikai együttes stílusa fekszik a válogatottjának.

„Szerintem nagyon változatos és érdekes mérkőzés lesz. Mindkét csapat megérdemelné a továbbjutást. Kolumbia nehéz ellenfél, de fekszik nekünk a játékuk” – mondta Aliou Cissé.

Kolumbia győzelem esetén biztos továbbjutó, de még egy döntetlennel is, amennyiben a japánok kikapnak a lengyelektől, ám számolgatás helyett inkább biztosra akarnak menni.

„Már torna kezdete előtt is tudtuk, hogy Szenegál nagyon erős csapat. Fizikailag nagyon erős játékosok alkotják az együttest. Lengyelország és Japán is irányították ellenünk a mérkőzést, ezt nem engedhetjük meg még egyszer” – mondta José Pekerman, Kolumbia szövetségi kapitánya.

A G-csoportban Belgium és Anglia a csoportelsőségért küzd egymás ellen, mivel mindkét együttes megnyerte első két mérkőzését. A belga együttes várhatóan tartalékosan lép pályára, Kevin De Bruyne, Thomas Meunier, Jan Verthongen és Romelo Lukaku sem lép pályára.

„Igyekszünk a legjobb eredményt elérni, de néhány játékosunkat pihentetni fogjuk. Vannak sérültjeink, illetve három játékosunk is sárga lapot kapott korábban, és nem szeretnénk, ha a nyolcaddöntőbe nem tudnának pályára lépni” – mondta Roberto Martinez, a belgák szövetségi kapitány.

Az angol együttes várhatóan kevésbé lesz tartalékos, Gareth Southgate szövetségi kapitány hozzátette, hogy tisztában van azzal, hogy a második hellyel könnyebb ágra kerülne együttese, ugyanakkor úgy véli, ha kienged a csapata az még a nyolcadöntőbe visszaüthet.

„Meg akarjuk nyerni a mérkőzést, aki világbajnok akar lenni annak minden mérkőzést meg kell nyernie. Nyerő mentalitással rendelkezünk, így csak a győzelemért fogunk játszani” – mondta a kapitány.

A csoport másik mérkőzésén Panama válogatottja Tunézia együttese ellen lép pályára.

(Fotó: twitter.com/ChelseaFC)

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!