2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

35 klub érintett minden idők legnagyobb bundabotrányában

Hír TV

2018. május 23., szerda 13:06

Minden idők legnagyobb bundabotrányát kezdte felgöngyölíteni az ukrán rendőrség. A botrányban számos ukrajnai labdarúgó egyesület érintett, köztük öt jelenleg is első osztályú klub.

Összesen kilenc megyében és ötven helyszínen tartott razziát az ukrán rendőrség. A BBC információi szerint az ukrán futball több szintjén, beleértve az élvonalat is, mintegy 35 klub lehet érintett a szervezett fogadási csalások ügyében.

„Történelmi nap ez az ukrán labdarúgásban. Ez még csak a kezdet, bízunk benne, hogy ezúttal nem ússzák meg pénzbírsággal. Biztos vagyok abban, hogy jó példát állítunk Ukrajnának és a futballvilágnak” – mondta Andrej Pavelko, az Ukrán Labdarúgó Szövetség elnöke.

Öt bűnszervezet nyomára bukkantak az ukrán rendőrök és 57 konkrét fogadási csalást lepleztek le. Ezekben összesen 328-an vettek részt, köztük klubtulajdonosok, játékosok, játékvezetők, alkalmazottak és civilek is.

„A média sokszor spekulál a gyanús mérkőzésekkel kapcsolatban. Több mint 1 évig gyűjtöttük és dokumentáltuk a bizonyítékokat. A vizsgálat során sikerült beazonosítani a legtöbb személyt. Sajnos az első osztály is érintett és azok junior csapatai is” – mondta Szerhij Knyazev, az ukrán nemzeti rendőrség vezetője.

Az első négy profi osztály 52 klubjából 35 érintett a botrányban, ebből öt jelenleg is az élvonalban szerepel. A két legpatinásabb ukrán klub, a Dinamo Kijev és a Sahtar Donyeck azonban nincs a vétkesek között.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!